27 °C Budapest

Mától kedvezőbb feltételek a Start Tőkegaranciánál

2009. szeptember 1. 14:02

2009. szeptemberétől több, az ügyfelek számára kedvező változás is hatályba lépett a Start Tőkegarancia Zrt-nél. Egyszerűsödik a KKV-k futamidő alatti adatszolgáltatási kötelezettsége és lehetővé válik az egyösszegű díjfizetés is.

Az ügyfelek számára kedvező változások közül kiemelhető, hogy a pályázati kezességvállalás esetében, az ügyfelek igényeit is követve, a félévente esedékes díjfizetés mellett a társaság megteremti az egyösszegű díjfizetés lehetőségét is, így a 2 %-os kezességi díj akár 1,7 %-ra is csökkenhet. A pályázati kezességvállalásra vonatkozó igényléshez kötelezően csatolandó iratok ezentúl másolatban is benyújthatók a Starthoz.

Csökken emellett az ügyfelek egyéb adatszolgáltatási kötelezettsége, a megkötött szerződés hatálya alatt a korábbinál lényegesen kevesebb információt kell szolgáltatniuk a vállalkozásoknak. A társaság új ügyfél- és ügyletminősítési rendszert alakított ki, amely nyilvános adatbázisok (APEH, Cégbíróság, Központi Hitelinformációs Rendszer) felhasználásával végzi el a minősítést, így megszűnik a pályázati kezességvállalást igénybevevő ügyfelek félévenkénti adatszolgáltatási, jelentési, beszámolási kötelezettsége.

A Start Zrt. garanciavállalását igényelni jogosult vállalkozások köréből kikerülnek azon társaságok, melyekben a társasági adótörvény által "ellenőrzött külföldi társaságok"-ként meghatározott vállalkozás 25 %-nál magasabb tulajdonnal vagy szavazati joggal rendelkezik.

"A most hatályba lépő változásokkal a Start ügyfelek adminisztrációs terheit jelentősen csökkentő módosítást hajtottunk végre. Az új üzletszabályzat immár ügyfélbarát, amit remélhetőleg a KKV-k is értékelni fognak." - kommentálta a változásokat Zoltán Csaba, a Start Zrt. vezérigazgatója.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem