16 °C Budapest

Mától kedvezőbb feltételek a Start Tőkegaranciánál

2009. szeptember 1. 14:02

2009. szeptemberétől több, az ügyfelek számára kedvező változás is hatályba lépett a Start Tőkegarancia Zrt-nél. Egyszerűsödik a KKV-k futamidő alatti adatszolgáltatási kötelezettsége és lehetővé válik az egyösszegű díjfizetés is.

Az ügyfelek számára kedvező változások közül kiemelhető, hogy a pályázati kezességvállalás esetében, az ügyfelek igényeit is követve, a félévente esedékes díjfizetés mellett a társaság megteremti az egyösszegű díjfizetés lehetőségét is, így a 2 %-os kezességi díj akár 1,7 %-ra is csökkenhet. A pályázati kezességvállalásra vonatkozó igényléshez kötelezően csatolandó iratok ezentúl másolatban is benyújthatók a Starthoz.

Csökken emellett az ügyfelek egyéb adatszolgáltatási kötelezettsége, a megkötött szerződés hatálya alatt a korábbinál lényegesen kevesebb információt kell szolgáltatniuk a vállalkozásoknak. A társaság új ügyfél- és ügyletminősítési rendszert alakított ki, amely nyilvános adatbázisok (APEH, Cégbíróság, Központi Hitelinformációs Rendszer) felhasználásával végzi el a minősítést, így megszűnik a pályázati kezességvállalást igénybevevő ügyfelek félévenkénti adatszolgáltatási, jelentési, beszámolási kötelezettsége.

A Start Zrt. garanciavállalását igényelni jogosult vállalkozások köréből kikerülnek azon társaságok, melyekben a társasági adótörvény által "ellenőrzött külföldi társaságok"-ként meghatározott vállalkozás 25 %-nál magasabb tulajdonnal vagy szavazati joggal rendelkezik.

"A most hatályba lépő változásokkal a Start ügyfelek adminisztrációs terheit jelentősen csökkentő módosítást hajtottunk végre. Az új üzletszabályzat immár ügyfélbarát, amit remélhetőleg a KKV-k is értékelni fognak." - kommentálta a változásokat Zoltán Csaba, a Start Zrt. vezérigazgatója.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?