3 °C Budapest

Sok az illegális utazási iroda

2009. március 13. 09:00

Az utóbbi időben sorra jelennek meg utazási szolgáltatásokat nyújtó honlapok, a mögöttük álló vállalkozások pedig nem szerepelnek a regisztrált és a kötelező kauciót is megfizető utazásszervezők között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Állami forrásból szervezhetnek közös fellépést az utazási irodák az illegálisan működő cégek ellen. A kormány kampányt javasol, a szakmai szervezet szerint ehelyett inkább a szakhatóságok jogkörének bővítésére lenne szükség.

A kampányhoz felajánlott 50 milliós kormányzati segítség ugyanis a szakmai szervezetek szerint nem elég, szerintük inkábba fogyasztóvédelem és az utaztatást engedélyező hatóságok jogkörének bővítésére lenne szükség. A szakmának ugyanis nem csak presztízsveszteséget, hanem anyagi kárt is okoz a felelőtlen vállalkozások tevékenysége.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége március elején egyeztetett a kérdésről Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A kormány megígérte a központi forrást, az érdekvédelmi szövetség szerint azonban az utasokat tájékoztató reklámkampány helyett a probléma gyökeres megszüntetésére lenne szükség.

A problémát az jelenti, hogy sorra jelennek meg az utazási szolgáltatásokat nyújtó honlapok, hogy a becslések szerint 100-150 milliárdos hazai utazási piacból lecsípjenek egy kis szeletet. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal folyamatosan frissíti azon cégek listáját, amelyek engedélyét bevonták. Azok a szervezők viszont, amelyek soha nem kerültek nyilvántartásba, itt sem szerepelnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az utazási irodák a feketézőket leszámítva sincsenek túl jó helyzetben: az idén a gazdasági körülmények miatt a lakosság utazásra szánt kiadásai biztosan szűkülnek. A tavalyi foglaltsághoz képest jelentős visszaesést tapasztaltak a cégek januárban és februárban, és ez az év első felében várhatóan így marad.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20