2 milliárdos uniós támogatás szálláshely-fejlesztésre!

2009. február 27. 13:15

Az elmúlt napok döntéseinek köszönhetően magas kategóriájú szálláshelyek létesítésére valamint a meglévő szálláshelyek minőségi fejlesztésére kerülhet sor. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program "Szálláshelyfejlesztés" című pályázati kiírásában aláírták az első támogatási szerződéseket, a Közép-dunántúli Operatív Program keretében pedig több mint 2 milliárd forint uniós támogatással épülhetnek és újulhatnak meg a szálláshelyek.

A Dél-dunántúli Régióban 1,8 milliárd forint európai uniós támogatásból több szállodában is bővül a szolgáltatások köre, környezetbarát és akadálymentesített szálláshelyek jönnek létre, emellett egy, a konferencia-turizmus feltételeinek eleget tevő hotel is kialakításra kerül.

Pécsett két beruházó írta alá szerződését, hogy 2010-re immár bővített kínálattal várja vendégeit. A Laterum Hotel a konferencia-turizmus feltételeinek megfelelő beruházásokat valósít meg, míg a Matias Hotel magas kategóriájú, komplex akadálymentesítéssel rendelkező, családbarát, preventív környezetvédelmi technológiával ellátott hotellé alakul. Harkányban a négycsillagos Dráva Hotel fejlesztésére kerül sor. Somogy megyében a siófoki Hotel Azúrban a jelenlegi beruházásokkal teljes körűvé válik a szolgáltatások köre, Zamárdiban Wellamarin Wellness Szálloda néven egy teljesen új, komplex szolgáltatásokat nyújtó négycsillagos szálloda épül.

Balatonmáriafürdőn egy több éve nem üzemelő panziót újítanak fel, alakítják "dentál hotellé". A simontornyai Fried Kastélyszálló kapacitáskihasználtságát kívánja növelni elsősorban wellness-szolgáltatásainak bővítésével, míg a másik tolna megyei aláíró a Dombóvár-gunarasi Hotel Európa bővítését vállalta.

A tavalyi döntésnek megfelelően még ebben az évben várhatóan további 22 pályázóval köti meg az Ügynökség a támogatási szerződést, melynek eredményeképpen a régió turisztikai iparágában 800 új munkahely, 1500 új szobaegység és 160 ezer négyzetméternyi kereskedelmi szálláshely létesülhet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az elmúlt napokban a Közép- dunántúli Régió idegenforgalmi fejlesztéseiről is döntés született. A régió idegenforgalma számára kiemelten fontos a Balaton-part vonzerejének növelése nem véletlen tehát, hogy a nyertes pályázók közül 7 Veszprém megyéből került ki. A 7 Veszprém megyei nyertes között van a balatonfüredi Ipoly Szálló, és az Annagora Hotel beruházója is, de mellettük több Balaton-parti szálláshely is uniós forráshoz jutott. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében támogatáshoz jutott ezentúl 3 Fejér és 3 Komárom-Esztergom megyei szálláshelyfejlesztő projekt is.

Az elnyert támogatással csak Veszprém megyében mintegy 400 férőhely felújítására kerülhet sor, de a forrásból új szálláshelyeket is létesítenek. A turizmusélénkítő hatás mellett a fejlesztések kiemelt mértékű építőipari beruházásokat, azaz munkahelymegtartó- és teremtő lehetőségeket jelentenek.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem