14 °C Budapest

140 milliárdos forgóeszközhitel vállalkozásoknak!

2009. február 9. 13:45

Öt kereskedelmi bank írt alá szerződést ma Budapesten, összesen 140 milliárd forintnyi kedvezményes forgóeszközhitel közvetítéséről a vállalkozások felé. A forgóeszköz hitellel már több mint 550 milliárd forintra bővül a vállalkozások számára közvetlenül elérhető forrás a tavaly novemberi Gazdasági Csúcson bejelentett, 2009-10-es válságkezelő és gazdaságélénkítő csomagból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"A munkahelyek megmentésére és a vállalkozások talpon maradásának támogatására november óta 550 milliárd forintot tett elérhetővé a Kormány kereskedelmi bankok mintegy ezer fiókján és uniós pályázatokon keresztül" - mondta el Bajnai Gordon sajtótájékoztatón Budapesten.

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hozzátette: "A nemzetközi gazdasági válságot elkerülni nem lehet, hatásait azonban képesek lehetünk mérsékelni. A Kormány ennek érdekében hirdette meg tavaly novemberben válságkezelő és gazdaságélénkítő csomagját, amely a következő két évben több mint 1.400 milliárd forintnyi forrást juttat közvetlenül a vállalkozásoknak."

Az akkor bejelentett intézkedések közül azóta a kormány számosat megvalósított: kedvezményes hitelek, hitelgaranciák, kamattámogatás, munkahelymegőrző támogatások, uniós pályázati könnyítések formájában már most számos eszköz áll a hazai mikro-, kis és közepes vállalkozások rendelkezésére, hogy a lehető leghatékonyabban védekezhessenek a válság hatásai ellen, vagy éppen kihasználják a válság nyújtotta növekedési lehetőségeket.

A hamarosan induló 140 milliárd forint keretű hitelkonstrukciót öt kereskedelmi bank, majd továbbiak kínálják, abból a vállalkozások mindennapi működést segítő forgóeszközök (árukészlet, működési költségek) finanszírozhatók. Ezen keresztül akár 200 millió forint is igényelhető önerő nélkül a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára 1 év plusz 1 nap lejárati idővel, kedvezményes kamattal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hitelfelvételhez szükséges banki biztosítékoknál pedig lehetőség van a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által biztosított gyorsított eljárású kezességvállalás igénybevételére.

A forgóeszközhitelek első körben a K&H Bank, MKB Bank, Raiffeisen Bank, Takarékbank, UniCredit Bank fiókjaiban érhetők majd el, országosan több mint 600 bankfiókban, várhatóan a következő hetekben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09