Fellépnek a dömpingárakkal dolgozó áruházláncok ellen!

Pénzcentrum
2009. január 13. 08:15

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa tiltakozik, mert a szervezetnél úgy vélik: egyes áruházláncokban beszerzési ár alatt értékesítik az egri bikavért. Határoztak arról is, hogy minden gyanús esetben fellépnek a dömpingárak ellen - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa (EBHT) tiltakozik amiatt, hogy az áruházláncok beszerzési ár alatt értékesítik az egri bikavért - mondta Gál Lajos, a testület titkára hétfőn.

Az EBHT igazgatóválasztmánya határozott arról, hogy minden olyan esetben, amikor a beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja merül fel, kötelezi az EBHT titkárát a magyar és az Európai Uniós jogszabályok szerinti eljárás kezdeményezésére, beleértve a dömping áron történő értékesítés szankcionálását is.

Gál Lajos elmondta: az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa kereskedelmi ellenőrzései során az utóbbi évben több alkalommal tapasztalta, és a belföldi piacon bort értékesítő borászati vállalkozások is jelezték, hogy a Magyarországon működő áruházláncokban sokszor a beszerzési ár alatt értékesítenek egri bikavér.

Az EBHT ügyvezetése az eddig feltárt ügyekben bejelentést tett. Ennek következményeként az illetékes hatóság már állapított meg jogszabálysértést és szabott ki bírságokat is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?