A vesztegetés vezeti a listát!

Pénzcentrum
2008. december 23. 13:45

A compliance kifejezésre nem igazán létezik megfelelő magyar szó, nagyjából a szervezet, cég különböző szabályoknak és szabályozásoknak való megfeleltetését jelenti. Amitől ezzel kapcsoltban a cégek többsége tart a jövő évet illetően, az a vesztegetési ügybe keveredés, ami nem is meglepő, az idei év felhozatala alapján.

Az Integrity Interactive Corporation minden évben készít egy felmérést nemzetközi cégek részvételével, amely alapján összeállítja a vállalatok következő évre vonatkozó compliance, illete kockázatkezelési célkitűzéseit.

A 2009. évre vonatkozó ranglista alapján a legtöbb cég jövőre nem annyira a belső folyamatokra, mint inkább a külső érintettekkel való kapcsolatokra, ezek etikus mivoltára helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel a vesztegetési ügyekre.

A második helyen az összeférhetetlenség kérdése, vagyis az alkalmazottak beszállítókkal, vevőkkel, versenytársakkal való érdekellentéteinek kezelése áll.

A compliance managementnek ugyanakkor fontos részét képezi a belső folyamatok ellenőrzése, így az információbiztonság, vagy a pénzügyi integráció kérdései, melyek 2009-ben meglehetősen háttérbe szorultak a többi, prioritást élvező feladathoz, például a beszállítókkal való kapcsolattartáshoz képest.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16