3 °C Budapest

A vesztegetés vezeti a listát!

Pénzcentrum
2008. december 23. 13:45

A compliance kifejezésre nem igazán létezik megfelelő magyar szó, nagyjából a szervezet, cég különböző szabályoknak és szabályozásoknak való megfeleltetését jelenti. Amitől ezzel kapcsoltban a cégek többsége tart a jövő évet illetően, az a vesztegetési ügybe keveredés, ami nem is meglepő, az idei év felhozatala alapján.

Az Integrity Interactive Corporation minden évben készít egy felmérést nemzetközi cégek részvételével, amely alapján összeállítja a vállalatok következő évre vonatkozó compliance, illete kockázatkezelési célkitűzéseit.

A 2009. évre vonatkozó ranglista alapján a legtöbb cég jövőre nem annyira a belső folyamatokra, mint inkább a külső érintettekkel való kapcsolatokra, ezek etikus mivoltára helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel a vesztegetési ügyekre.

A második helyen az összeférhetetlenség kérdése, vagyis az alkalmazottak beszállítókkal, vevőkkel, versenytársakkal való érdekellentéteinek kezelése áll.

A compliance managementnek ugyanakkor fontos részét képezi a belső folyamatok ellenőrzése, így az információbiztonság, vagy a pénzügyi integráció kérdései, melyek 2009-ben meglehetősen háttérbe szorultak a többi, prioritást élvező feladathoz, például a beszállítókkal való kapcsolattartáshoz képest.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57