30 °C Budapest

A vesztegetés vezeti a listát!

Pénzcentrum
2008. december 23. 13:45

A compliance kifejezésre nem igazán létezik megfelelő magyar szó, nagyjából a szervezet, cég különböző szabályoknak és szabályozásoknak való megfeleltetését jelenti. Amitől ezzel kapcsoltban a cégek többsége tart a jövő évet illetően, az a vesztegetési ügybe keveredés, ami nem is meglepő, az idei év felhozatala alapján.

Az Integrity Interactive Corporation minden évben készít egy felmérést nemzetközi cégek részvételével, amely alapján összeállítja a vállalatok következő évre vonatkozó compliance, illete kockázatkezelési célkitűzéseit.

A 2009. évre vonatkozó ranglista alapján a legtöbb cég jövőre nem annyira a belső folyamatokra, mint inkább a külső érintettekkel való kapcsolatokra, ezek etikus mivoltára helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel a vesztegetési ügyekre.

A második helyen az összeférhetetlenség kérdése, vagyis az alkalmazottak beszállítókkal, vevőkkel, versenytársakkal való érdekellentéteinek kezelése áll.

A compliance managementnek ugyanakkor fontos részét képezi a belső folyamatok ellenőrzése, így az információbiztonság, vagy a pénzügyi integráció kérdései, melyek 2009-ben meglehetősen háttérbe szorultak a többi, prioritást élvező feladathoz, például a beszállítókkal való kapcsolattartáshoz képest.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem