7 °C Budapest

Mindössze egy magyar van a kelet-európai milliárdosok között!

Pénzcentrum
2008. október 21. 10:00

A pénzügyi válság a kelet- és közép-európai milliárdosok vagyonát is felemésztette, a tegnap közzétett top 100-as lista alapján - írja a Napi.

A lengyel Wprost és a cseh Mladá Fronta Dnes lapok közös összeállítása szerint a legtöbbet az orosz milliárdosok vesztettek, akik az elmúlt időszak felvásárlásait hitelből finanszírozták, aminek most a részvényeik értéke issza meg a levét.

A legnagyobb vesztes az orosz aluminium-mágnás, Oleg Deripaszka, aki a tavalyi első helyről az ötödikre csúszott vissza, megfelezve vagyonát, ami ma már csak 15 milliárd dollár. Szintén sokat vesztett a Chelsea tulajdonos Roman Abramovics is, akinek ma 10 milliárd dollár a vagyona.

A százas listán szereplők vagyonának összértéke a tavalyi 390 milliárdról 369 milliárdra apadt.

A tíz leggazdagabb közül nyolc azonban még mindig orosz, az első helyen Szulejman Kerimov áll 24,5 milliárd dolláros vagyonával. A százas listán pedig 37 helyet tudhatnak magukénak az oroszok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ukránok szintén népes táborral képviseltetik magukat, összesen 23 helyezettjük van, a románok pedig 14 helyet foglalnak el a százból. A lengyelek 13-at szereztek meg.

Magyarként egyedül Demján Sándornak sikerül a listára felkerülni, akinek 1,3 milliárd dolláros vagyona a 68. helyre volt elég.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem