Mindössze egy magyar van a kelet-európai milliárdosok között!

Pénzcentrum
2008. október 21. 10:00

A pénzügyi válság a kelet- és közép-európai milliárdosok vagyonát is felemésztette, a tegnap közzétett top 100-as lista alapján - írja a Napi.

A lengyel Wprost és a cseh Mladá Fronta Dnes lapok közös összeállítása szerint a legtöbbet az orosz milliárdosok vesztettek, akik az elmúlt időszak felvásárlásait hitelből finanszírozták, aminek most a részvényeik értéke issza meg a levét.

A legnagyobb vesztes az orosz aluminium-mágnás, Oleg Deripaszka, aki a tavalyi első helyről az ötödikre csúszott vissza, megfelezve vagyonát, ami ma már csak 15 milliárd dollár. Szintén sokat vesztett a Chelsea tulajdonos Roman Abramovics is, akinek ma 10 milliárd dollár a vagyona.

A százas listán szereplők vagyonának összértéke a tavalyi 390 milliárdról 369 milliárdra apadt.

A tíz leggazdagabb közül nyolc azonban még mindig orosz, az első helyen Szulejman Kerimov áll 24,5 milliárd dolláros vagyonával. A százas listán pedig 37 helyet tudhatnak magukénak az oroszok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ukránok szintén népes táborral képviseltetik magukat, összesen 23 helyezettjük van, a románok pedig 14 helyet foglalnak el a százból. A lengyelek 13-at szereztek meg.

Magyarként egyedül Demján Sándornak sikerül a listára felkerülni, akinek 1,3 milliárd dolláros vagyona a 68. helyre volt elég.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?