12 °C Budapest

Túró Rudit a kínaiaknak!

Pénzcentrum
2008. október 17. 09:45

Tegnap avatták fel a Pekingtől 185 kilométerre északra található Fengningben a magyar technológiával és berendezésekkel ellátott tejipari üzemet, mely többek között egy Túró Rudi-féleséget kíván meghonosítani Kínában - írja a Napi Gazdaság.

A magyar bejegyzésű EU-Milk Technologies Kft. és a kínai Zhong Xing Ltd. tavaly szeptemberben, a kínai magyar évad nyitásán írt alá 10 évre szóló keretszerződést. Az üzemben magyar szakemberek felügyeletével indult el a próbatermelés.

A gyár fő terméke a Túró Rudihoz hasonló, Túró Kiittyy nevű, csokoládébevonatú túródesszert, melyben napi százezret gyártanak, s novembertől árusítják a magyar ár feléért a pekingi boltok. Emellett ivójoghurtokat is készítenek. A gyártáshoz szükséges adalékanyagok és a csokoládé is Magyarországról érkezik.

A tejet a kínai vállalat saját tehenészete biztosítja, amely többéves előkészítés után idén februárban kapta meg a "bio" minősítést. A beruházás fedezete a kínai és a magyar vállalat önerejéből, valamint magyar oldalról az Eximbank exporthitel-konstrukciójból származik Tóthfalusy Péterné, az EU-Milk ügyvezető igazgatójának elmondása szerint.

A beruházás összértéke 5 millió euró, a megtérülés várható ideje pedig 5 év.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem