Túró Rudit a kínaiaknak!

Pénzcentrum
2008. október 17. 09:45

Tegnap avatták fel a Pekingtől 185 kilométerre északra található Fengningben a magyar technológiával és berendezésekkel ellátott tejipari üzemet, mely többek között egy Túró Rudi-féleséget kíván meghonosítani Kínában - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyar bejegyzésű EU-Milk Technologies Kft. és a kínai Zhong Xing Ltd. tavaly szeptemberben, a kínai magyar évad nyitásán írt alá 10 évre szóló keretszerződést. Az üzemben magyar szakemberek felügyeletével indult el a próbatermelés.

A gyár fő terméke a Túró Rudihoz hasonló, Túró Kiittyy nevű, csokoládébevonatú túródesszert, melyben napi százezret gyártanak, s novembertől árusítják a magyar ár feléért a pekingi boltok. Emellett ivójoghurtokat is készítenek. A gyártáshoz szükséges adalékanyagok és a csokoládé is Magyarországról érkezik.

A tejet a kínai vállalat saját tehenészete biztosítja, amely többéves előkészítés után idén februárban kapta meg a "bio" minősítést. A beruházás fedezete a kínai és a magyar vállalat önerejéből, valamint magyar oldalról az Eximbank exporthitel-konstrukciójból származik Tóthfalusy Péterné, az EU-Milk ügyvezető igazgatójának elmondása szerint.

A beruházás összértéke 5 millió euró, a megtérülés várható ideje pedig 5 év.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20