Túró Rudit a kínaiaknak!

Pénzcentrum
2008. október 17. 09:45

Tegnap avatták fel a Pekingtől 185 kilométerre északra található Fengningben a magyar technológiával és berendezésekkel ellátott tejipari üzemet, mely többek között egy Túró Rudi-féleséget kíván meghonosítani Kínában - írja a Napi Gazdaság.

A magyar bejegyzésű EU-Milk Technologies Kft. és a kínai Zhong Xing Ltd. tavaly szeptemberben, a kínai magyar évad nyitásán írt alá 10 évre szóló keretszerződést. Az üzemben magyar szakemberek felügyeletével indult el a próbatermelés.

A gyár fő terméke a Túró Rudihoz hasonló, Túró Kiittyy nevű, csokoládébevonatú túródesszert, melyben napi százezret gyártanak, s novembertől árusítják a magyar ár feléért a pekingi boltok. Emellett ivójoghurtokat is készítenek. A gyártáshoz szükséges adalékanyagok és a csokoládé is Magyarországról érkezik.

A tejet a kínai vállalat saját tehenészete biztosítja, amely többéves előkészítés után idén februárban kapta meg a "bio" minősítést. A beruházás fedezete a kínai és a magyar vállalat önerejéből, valamint magyar oldalról az Eximbank exporthitel-konstrukciójból származik Tóthfalusy Péterné, az EU-Milk ügyvezető igazgatójának elmondása szerint.

A beruházás összértéke 5 millió euró, a megtérülés várható ideje pedig 5 év.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?