15 °C Budapest

Vidéki munka 15 ezerért: pénzért alibit?

Pénzcentrum
2008. augusztus 6. 08:30

Tavaly szeptemberben olvasott egy magyar vállalkozó egy hazugságból élő francia ügynökségről és annyira megtetszett neki az ötlet, hogy még aznap megkérdezte a külföldi céget, kölcsönveheti-e az ötletet.

A franciák másnap elküldték a tételes árlistát, adtak néhány szakmai tanácsot és az érdeklődőre bízták, mihez kezd ezzel. A férfi azóta pénzért alibit szolgáltat az arra rászorulóknak, bűncselekményekhez azonban nem nyújt segédkezet. A szolgáltatás néhány hónap alatt népszerű lett hazánkban is - írja a Magyar Hírlap.

A magyar férfi megpróbálta kiváltani a vállalkozói igazolványt, ám hosszas keresgélés után sem találtak neki megfelelő kódot, az ügynökség így jelenleg feketén működik.

Az árlista szerint egy adott időben történő, sürgős munkára szólító telefonhívásért 4, egy tárgyalással eltöltött estéért 6 ezer forintot kell fizetni. Egy egész napra szóló esküvői meghívó 10, míg a vidéki munka 15 ezer forintba kerül. A vállalkozó igény szerint egy ezresért a rokonok által küldött házi kóstolóról, illetve apróbb, a hazugságokban említett településekre jellemző ajándéktárgyakról is gondoskodik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?