15 °C Budapest

Kirakattörvény vagy tényleg segítség?

Pénzcentrum
2008. július 30. 16:00

Nemrégiben készült el az uniós kkv-törvény, amely a vállalkozások életét hivatott megkönnyíteni oly módon, hogy megkönnyíti a határon átnyúló tevékenység végzéséhez szükséges forrásokhoz való hozzájutást. Azonban néhány szakértő szerint a napi működésre ez semmilyen hatással nem lesz majd, mivel nem szabályoz elég mélyen.

A Ward Hadaway kritikája szerint számos egyéb területen be lehetne avatkozni a kisvállalkozások életébe, ahol az sokkal nagyobb hatást gyakorolna. A kisvállalkozásoknak még mindig több jogi korláttal kell szembenézni, s ezek mind megnehezítik a működést, illetve adminisztrációs terheket rónak a cégekre.

Van azonban terület, ahol a rendelkezés tényleg segítséget nyújtana. A törvény szerint az egyes tagállamok csökkenthetik a helyi szolgáltatások áfa-kulcsát, az Egyesült Királyság egyelőre azonban ezt nem tette meg.

A törvény a fizetési késedelem által keltett problémáknak is megpróbálja elejét venni azáltal, hogy jövőre a kisvállalkozásokat 30 napon belül ki kell fizetni. A kritika szerint az ugyan üdvözlendő, hogy már van jogi keret a 30 napos fizetési határidőre, azonban nincsen biztosítva, hogy ez a gyakorlatban is így történjen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?