Összefogtak a meggyesek?

Pénzcentrum
2008. július 11. 16:45

A MAGOSZ 2008. július 2-án bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalhoz, mert álláspontja szerint a bejelentett vállalkozások jogsértő módon összehangolták az idei évi meggy-felvásárlási áraikat. A nyomott felvásárlási árak véleménye szerint felvethetik a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés lehetőségét is. 2008. július 8-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara is hasonló tartalmú bejelentést nyújtott be a GVH-hoz.

A GVH jelenleg a törvényben foglalt előírásoknak megfelelően bejelentésekben foglaltak elbírálása céljából eljárást folytat, amelynek keretében meghallgatja a bejelentőket, valamint a kialakult piaci helyzetre vonatkozóan tényszerű információkat és adatokat szerez be, majd elvégzi mindezen információk értékelését. A bejelentés vizsgálatára a GVH-nak 60 nap áll rendelkezésére, amely indokolt esetben újabb 60 nappal meghosszabbítható.

A GVH a bejelentés kapcsán beszerzett adatok alapján akkor indít versenyfelügyeleti eljárást, ha annak törvényi feltételei fennállnak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?