14 °C Budapest

Új beruházási hitel a Garantiqa együttműködésével

Pénzcentrum
2008. július 7. 13:05

Új hitelkonstrukcióval gyarapodott a mikro- és kisvállalkozások beruházási hiteleinek köre. Az új hiteltermék lényege, hogy a mindössze 25 százalékos önrész és a kedvező kondíciók feltétele, hogy a beruházás a cég legalább két éve végzett tevékenységéhez kapcsolódjon. Ha ez a feltétel teljesül, akkor a legalább 2, legfeljebb 50 millió forintos, maximum 7 éves lejáratú hitel igénybe vehető ingatlan vásárlásához, bővítéséhez, építéséhez, valamint gép és berendezés vásárlásához, illetve a tartós forgóeszköz-állomány növeléséhez.

A konstrukció biztosítéki hátterét részben a beruházás tárgya, részben pedig a tulajdonos magánszemély készfizető kezessége, továbbá a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80 százalékos garanciavállalása alkotja. A Garantiqa az OTP Ambíció Vállalkozásfejlesztési Hitelének garanciakérelmét egyszerűsített eljárás keretében vizsgálja, ami nagymértékben gyorsítja a hitel folyósítását.

Az új hitelkonstrukció elsősorban a tőkeerős, bővülésre, gyarapodásra törekvő vállalkozások számára nyújt ideális és gyors forráshoz jutást. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. célkitűzése minden olyan kezdeményezésben, együttműködésben való konstruktív részvétel, amely a hazai mikro- és kisvállalkozások forráshoz jutását segíti elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?