19 °C Budapest

Cégbírósági elektronikus aktákat fogad az OTP Bank rendszere

Pénzcentrum
2008. július 3. 08:48

A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény (Ctv.) 2008. július 1-jétől kötelezővé tette valamennyi I. fokú cégeljárás elektronikus ügyintézését.

A legnagyobb magyarországi hitelintézet hozzájárulva az elektronikus ügyintézés széles körű elterjesztéséhez a bank honlapján, illetve egy központi e-mail címen keresztül biztosítja a cégbejegyzésre kötelezettek számára a cégbíróságra benyújtott, illetve onnan kapott elektronikusan hitelesített okiratok befogadását. Az elektronikus úton keletkezett okiratokat bankszámlanyitáshoz (törzstőke/alapítói vagyon elhelyezéssel vagy anélkül) és bankszámla adatainak változtatáshoz lehet benyújtani.

Az úgynevezett e-akták benyújtására akkor van lehetőség, ha azok hiteles minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel vannak ellátva, és azok a cégbírósági ügyintézés kapcsán keletkeztek.

Az OTP Banknál a honlapra feltöltéssel közvetlenül a www.otpbank.hu/ecegeljaras címen, vagy a www.otpbank.hu Kisvállalkozások és Vállalatok oldalairól, illetve egy központi e-mail címre történő továbbítással van mód az e-akták kezelésére. A központi kezelés mellett az e-dokumentumok bankfiókban történő benyújtására nincs lehetőség.

Az új ügyfeleknek a választásuk szerinti bankszámlavezető fiókot az elektronikus okiratok honlapra feltöltését követően javasolt felkeresni az érdemi ügyintézés érdekében, ahol már a visszaigazolt azonosító számra hivatkozással történik a számlanyitáshoz, számlaváltoztatáshoz szükséges - előzetesen feltöltött - okiratok lekérdezése. Amennyiben a bank ügyfelének adatait érintően kerül sor változásra és annak bejegyeztetésére, akkor a kapcsolódó elektronikus okiratok feltöltése után az érdemi ügyintézés a számlavezető fiókban történhet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az e-mailen beküldött okiratok esetében azonban előzetesen is szükséges egyeztetni a választott vagy már meglévő számlavezető fiókkal annak érdekében, hogy a központi címre küldött iratanyag a megfelelő számlavezető bankfiókba kerülhessen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?