19 °C Budapest

Az MFB Invest kiszállt, a Nestlé is elhagyja a terepet

Pénzcentrum
2008. július 2. 08:45

Megvált kisebbségi részesedésétől az MFB Invest Zrt. a budai Duna-parton található Lánchíd 19 Hotelt tulajdonló Duna-Resort Kft-ből, de a Nestlé is eladja különleges fekvésű, Duna-parti irodaházát - írja a Napi Gazdaság.

Az MFB tőkefinanszírozó cége júniusban már második sikeres exitjét hajtra végre, elsőként a Debreceni Hús Zrt.-ben lévő kisebbségi részesedésétől vált meg, június végén pedig a design hotelbelin is túladott.

A 4 csillagos szálloda kivásárlását a beruházó és üzemeltető cég többségi tulajdonosai kezdeményezték az opciójuk lehívásával. Az egyedi arculatú szálloda, korábban elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, de belső kialakításával is az igényes, design iránt fogékony vendégkört célozza meg.

A fashion elemeket felvonultató szállodák nem csak hazánkban, de külföldön is nagy jövőnek néznek elébe, ugyanakkor itthon a szállodaipar helyzete nem túl rózsás, mikor sorra nyílnak az újabb és újabb hotelek, ráadásul a forint is rendkívül erős és ezt tetézi még a külföldinél jóval magasabb áfa is.

A Nestlé is eladni készül első kerületi, 2500 négyzetméteres irodaházát, amely elhelyezkedését tekintve - Várra, Dunára, Lánchídra és a pesti belvárosra néző panoráma - kitűnően alkalmas szálloda, vagy lakóház kialakítására.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?