11 °C Budapest

Az MFB Invest kiszállt, a Nestlé is elhagyja a terepet

Pénzcentrum
2008. július 2. 08:45

Megvált kisebbségi részesedésétől az MFB Invest Zrt. a budai Duna-parton található Lánchíd 19 Hotelt tulajdonló Duna-Resort Kft-ből, de a Nestlé is eladja különleges fekvésű, Duna-parti irodaházát - írja a Napi Gazdaság.

Az MFB tőkefinanszírozó cége júniusban már második sikeres exitjét hajtra végre, elsőként a Debreceni Hús Zrt.-ben lévő kisebbségi részesedésétől vált meg, június végén pedig a design hotelbelin is túladott.

A 4 csillagos szálloda kivásárlását a beruházó és üzemeltető cég többségi tulajdonosai kezdeményezték az opciójuk lehívásával. Az egyedi arculatú szálloda, korábban elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, de belső kialakításával is az igényes, design iránt fogékony vendégkört célozza meg.

A fashion elemeket felvonultató szállodák nem csak hazánkban, de külföldön is nagy jövőnek néznek elébe, ugyanakkor itthon a szállodaipar helyzete nem túl rózsás, mikor sorra nyílnak az újabb és újabb hotelek, ráadásul a forint is rendkívül erős és ezt tetézi még a külföldinél jóval magasabb áfa is.

A Nestlé is eladni készül első kerületi, 2500 négyzetméteres irodaházát, amely elhelyezkedését tekintve - Várra, Dunára, Lánchídra és a pesti belvárosra néző panoráma - kitűnően alkalmas szálloda, vagy lakóház kialakítására.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?