Az MFB Invest kiszállt, a Nestlé is elhagyja a terepet

Pénzcentrum
2008. július 2. 08:45

Megvált kisebbségi részesedésétől az MFB Invest Zrt. a budai Duna-parton található Lánchíd 19 Hotelt tulajdonló Duna-Resort Kft-ből, de a Nestlé is eladja különleges fekvésű, Duna-parti irodaházát - írja a Napi Gazdaság.

Az MFB tőkefinanszírozó cége júniusban már második sikeres exitjét hajtra végre, elsőként a Debreceni Hús Zrt.-ben lévő kisebbségi részesedésétől vált meg, június végén pedig a design hotelbelin is túladott.

A 4 csillagos szálloda kivásárlását a beruházó és üzemeltető cég többségi tulajdonosai kezdeményezték az opciójuk lehívásával. Az egyedi arculatú szálloda, korábban elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, de belső kialakításával is az igényes, design iránt fogékony vendégkört célozza meg.

A fashion elemeket felvonultató szállodák nem csak hazánkban, de külföldön is nagy jövőnek néznek elébe, ugyanakkor itthon a szállodaipar helyzete nem túl rózsás, mikor sorra nyílnak az újabb és újabb hotelek, ráadásul a forint is rendkívül erős és ezt tetézi még a külföldinél jóval magasabb áfa is.

A Nestlé is eladni készül első kerületi, 2500 négyzetméteres irodaházát, amely elhelyezkedését tekintve - Várra, Dunára, Lánchídra és a pesti belvárosra néző panoráma - kitűnően alkalmas szálloda, vagy lakóház kialakítására.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem