3 °C Budapest

Akár 1200 új munkahely is létrejöhet

Pénzcentrum
2008. június 20. 08:45

A Budapestre költöző Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EITI) nyomán a kutatás-fejlesztési kapacitások bővülésére, valamint külföldi befektetésekre számít a gazdasági miniszter. Akár 1200 új munkahely is létrejöhet - írja a Világgazdaság.

A brüsszeli döntés folyományaként megnőhet azon cégek száma, akik hazánkba telepítik K+F részlegüket, hiszen az EITI egyik célja éppen az, hogy megkönnyítse a tudományos eredmények gazdasági életben való hasznosítását.

Ma már mintegy 130 vállalat hozta Magyarországra K+F és innovációs egységeit, de további 10 céggel tárgyalások folynak az általuk igénybe vehető támogatásokról. Ha mind a 10 projekt megvalósul, akár 52 milliárd forintot is elérheti az összberuházási érték, és 1200 új munkahely is létrejöhet.

Idáig elsősorban az autóipari, szoftverfejlesztési és az élettudományok területén tevékenykedő vállalatok K+F beruházásai valósultak meg hazánkban. A hazai tudományos életről általában elismerően nyilatkoznak a nemzetközi szervezetek.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57