Már több mint tízezren látták a zaragozai világkiállítás magyar pavilonját

Pénzcentrum
2008. június 17. 12:48

A 2008. június 13-án látványos ceremóniával megnyitott, "A víz és a fenntartható fejlődés" vezérgondolata köré szerveződő szakvilágkiállítás a hétvége óta látogatható a spanyolországi Zaragozában. A 102 országot felvonultató rangos eseményen hazánk is önálló kiállítással vesz részt. Az elmúlt három napban a magyar pavilont már több mint tízezer érdeklődő kereste fel. A kiállítást megtekintők összlétszáma egy utazási iroda alkalmazottjának látogatásával tegnap érte el az ötödik számjegyet, a spanyol hölgyet Gölöncsér József világkiállítási megbízott köszöntötte.

A Zaragoza Expo 2008 szakvilágkiállítás megkülönböztetett figyelmet szentel bizonyos témáknak. Ezek közül Magyarország szempontjából különös jelentőségű "A víz az életért", "A víz, oktatás és kultúra", valamint "A víz és egészség" problematikája. A tematika szorosan kapcsolódik az ENSZ döntése értelmében 2005 és 2015 között zajló "A víz az életért" évtizede programhoz.

Ugyancsak fontos mondanivalója van "Az osztott vizek" tematikának is. A határokkal metszett vízgyűjtők (köztük a Duna-völgy) gondolatkörének elemzése, jó példák bemutatása hatékony támogatást nyújt az eredményes határvízi, vízügyi nemzetközi együttműködési gyakorlatok megismeréséhez, széleskörű kiterjesztéséhez.

A kiállításon való aktív, sokszínű részvételünk segíti a Magyarországról kialakult kép formálását, a hazánk iránti érdeklődés és az utazási vágy felkeltését (gyógyfürdők, wellness, vizes természeti szépségek). Mindez összhangban áll a Magyar Turizmus Zrt. "2008, a vizek éve" elnevezésű programjával, amely az egészség- és a wellnessturizmus hódolóira fókuszál.

2008-ban Zaragoza a víz és a vízről való közös gondolkodás fővárosává válik. A magyar megjelenéssel ismételten jelezni kívánjuk: hazánk azon országok egyike, amelyek folyamatosan és eredményesen törekszenek a természeti gazdagság megóvására, az emberiség egyetemes értékeinek megőrzésére.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem