19 °C Budapest

Unod a banánt? - Suli helyett legyél inkább milliomos!

Pénzcentrum
2008. május 19. 15:00

Két főiskolás diák közel 10 évvel ezelőtt egy igen egyszerű ötlettel fogta meg a szerencsét, mára már New Yorkban lakhatnak, drága társasházakban, amellett, hogy van mit a tejbe aprítaniuk.

A történet 1999-be nyúlik vissza, ekkor készítette el ugyanis két középiskolai barát a közös honlapot, melynek eredeti célja az volt, hogy hírt adhassanak egymásról, hiszen mindketten más főiskolán tanultak tovább.

Eleinte csupán maguk töltöttek fel tréfás képeket magukról, amint valami vicceset csinálnak, vagy előadnak magukról. Aztán új barátaiknak is megmutatták már az egyes képeket, akik természetesen tovább adták a főiskolai humor forrásául szolgáló hivatkozásokat.

A "szájhagyomány" útján terjedő reklám a leghatékonyabbak közé számít, s ezt a tételt a két fiatal honlapjának esete sem cáfolta meg, ugyanis hamarosan hetente több ezer, majd több tízezer látogató nézte meg hetenként az oldalt, mígnem 2005-re havonta 8 millió egyedi látogatóval büszkélkedhetett a honlap.

Az Inc.com írása szerint egy nemrégiben megrendezett üzleti konferencián Van Veen (az egyik alapító) szerint a honlap sikerének nagy része abból fakad, hogy jó időben és jó helyen voltak. 1999-ben még kevés volt a hasonló jellegű oldal, mára azonban már nekik is csatlakozniuk kellett az egyre fokozódó versenyhez.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?