11 °C Budapest

Csilingelnek a milliók - pénz áll a házhoz?

Pénzcentrum
2008. május 5. 05:55

Az idő nem áll meg, így mindig nagyon kell figyelni arra, hogy milyen változások akadnak a pályázati kiírások területén, melyek egyébként egyre szélesebb palettát kínálnak azoknak, akik forráshoz kívánnak jutni. Nézzük, mire kell figyelni!

Bezár a bazár...

Április végén, illetve május elején zárulnak a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsának és a hat Regionális Ifjúsági Tanácsának 2008. évi pályázatai. A 21 kiírás keretében összesen 188 982 674 forintot osztanak szét, melyek keretében többek között táboroztatásra, közösségfejlesztési programokra, konferenciák és képzések támogatására lehet támogatást igényelni.

Itt a változás szele

A változás szele természetesen a pályázókat sem kerüli ki márciusban és áprilisban több településfejlesztési pályázat határideje is módosult, tovább tartanak nyitva a kiírások. A kétfordulós kiírások, illetve a Közép-dunántúli régió településfejlesztési kiírásainak határideje változatlanul május 19.


A civil szervezetek támogatására

A szociális partnerszervezetek és civil szervezetek kapacitásainak fejlesztésére kíván támogatást nyújtani a TÁMOP-2.5.1/07/1 kiírás. A pályázaton belül május 5-ig 3 komponensre lehet pályázni, a rendelkezésre álló keretösszeg 2 milliárd forint.

Ebből az első komponensre, a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztésére 500 millió, a másodikra, a munkavállalói és munkáltatói jogsegélyszolgálat létrehozására 1000 millió, illetve a harmadik komponensre, az érdekképviseleti tevékenységek ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztésére 500 millió forint áll rendelkezésre. A Közép-magyarországi Régió területén várhatóan 450 millió forintot használnak majd fel. A vissza nem térítendő támogatáshoz nem kell önrészt felmutatni.

Magyar kézművesség

A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ-szal, a MOMKE-vel és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve hirdette meg a Magyar Kézművesség 2008 és A reneszánsz korának kézműves hagyományai címet viselő kettős, nyílt pályázatát. A pályázaton hazai és határon túli alkotók, kézművesek, népművészek és iparművészek jelentkezhetnek, egyénileg és alkotóközösségben egyaránt egészen május 30-ig.

Kis cégek a nemzetközi színtéren

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hónap elején módosult a Déri Miksa program feltételrendszere, sőt a pályázat elnevezése is, az érdeklődők ezentúl Pályázat az EUREKA programban való magyar részvétel támogatására elnevezés alatt találhatják meg a megfelelő dokumentációt, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) honlapján.

A pályázat célja a vállalkozói szféra, különös tekintettel a kkv-szektorra, nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködését elősegítő EUREKA programban való részvételének támogatása, ezen keresztül pedig a magyar vállalatok versenyképességének növelése, a hazai szerepvállalás erősítése az Európai Kutatási Térségben, illetve a kutatói és a vállalkozói szféra együttműködésének támogatása.

Mindennek megvalósulása érdekében a 2007-2010-es időszakra összesen 2 milliárd forintos keretösszeget biztosít, ebből 2008-ra 500 millió forint áll rendelkezésre. Évente várhatóan 10 darab pályázatot lehet majd támogatni. A pályázatok végső benyújtási határideje 2010. október 31., addig évente kétszer kerülnek kiértékelésre a pályaművek. Az idei évi első értékelésre április 28. a határidő, a másodikra pedig október 7.

Szintén az NKTH hirdette meg a magyar találmányok külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatását szolgáló pályázatot, melynek célja hazai innovációs folyamatok elősegítése, a versenyképesség növelése, az export bővítése. A rendelkezésre álló keretösszeg 200 millió forint, melyből évente várhatóan 10 - 20 darab pályázat kaphat támogatást. Pályázni legkésőbb 2009. december 31-ig lehet.

Európa

Megjelentek az Intelligens Energia Európa pályázati kiírások is. Az idei évben összesen 45 millió eurót kínálnak társfinanszírozási alapként a támogatott projektekre, melyekhez maximum 25 százalékos önerő biztosítása szükségeltetik.

Bármelyik pályázat mellett tegyük le voksunkat, mindig olvassuk végig alaposan a pályázati kiírást, illetve a követelményeket, annak érdekében, hogy biztosan lehessünk benne, olyan kiírásra nyújtottunk be igényt, melyen van esélyünk nyerni egy megfelelően kidolgozott projekttel.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem