26 °C Budapest

Törvénymódosítás a "zöld" szatyrokért

Pénzcentrum
2008. április 10. 09:00

Egy újabb törvénymódosítási javaslat szerint bírságra számíthat az a kereskedő, aki nem lebomló reklámszatyrokat hoz forgalomba - írja a Napi Gazdaság.

A szocialista párt környezetvédelmi ügyvivője, Oláh Lajos, a már meglévő törvényi szabályozással szemben nem fokozatosan, hanem azonnal megszüntetné a nem környezetbarát reklámtáskák kereskedelmi forgalomba hozását.

A törvénymódosítás értelmében egyedül akkor mentesülne a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által, ellenőrzés során kiszabott büntetés alól, ha a nem lebomló táskákat 80 százalékban visszagyűjti, illetve ha igazolni tudja annak újrahasznosítását.

Ez tehát ellentétben áll a 2003-ban elfogadott, termékdíjakról szóló szabályozással, ami fokozatos termékkivonást enged meg.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint irreális a módosítási javaslat, mivel nem lehet betartatni a kereskedőkkel. Továbbá a mentesülés esetei sincsenek tisztán megfogalmazva a javaslatban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Magyarország tavaly többször kapott uniós figyelmeztetést, így a környezetvédelmi tárca létrehozott egy munkacsoportot, aminek az volt a feladata, hogy a termékdíj-szabályozást újrafogalmazza, és a tervezetet elküldje Brüsszelnek. A tervezetet már borítékolták is, azonban erről a gyártók nem sokat tudnak. Remélik, hogy az új szabályozás megszünteti majd a rájuk háruló többletterheket.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM