28 °C Budapest

Törvénymódosítás a "zöld" szatyrokért

Pénzcentrum
2008. április 10. 09:00

Egy újabb törvénymódosítási javaslat szerint bírságra számíthat az a kereskedő, aki nem lebomló reklámszatyrokat hoz forgalomba - írja a Napi Gazdaság.

A szocialista párt környezetvédelmi ügyvivője, Oláh Lajos, a már meglévő törvényi szabályozással szemben nem fokozatosan, hanem azonnal megszüntetné a nem környezetbarát reklámtáskák kereskedelmi forgalomba hozását.

A törvénymódosítás értelmében egyedül akkor mentesülne a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által, ellenőrzés során kiszabott büntetés alól, ha a nem lebomló táskákat 80 százalékban visszagyűjti, illetve ha igazolni tudja annak újrahasznosítását.

Ez tehát ellentétben áll a 2003-ban elfogadott, termékdíjakról szóló szabályozással, ami fokozatos termékkivonást enged meg.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint irreális a módosítási javaslat, mivel nem lehet betartatni a kereskedőkkel. Továbbá a mentesülés esetei sincsenek tisztán megfogalmazva a javaslatban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarország tavaly többször kapott uniós figyelmeztetést, így a környezetvédelmi tárca létrehozott egy munkacsoportot, aminek az volt a feladata, hogy a termékdíj-szabályozást újrafogalmazza, és a tervezetet elküldje Brüsszelnek. A tervezetet már borítékolták is, azonban erről a gyártók nem sokat tudnak. Remélik, hogy az új szabályozás megszünteti majd a rájuk háruló többletterheket.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?