20 °C Budapest

Reptéri luxushotelek potom áron: rájöttek a titokra...

Pénzcentrum
2008. március 12. 14:00

A nemzetközi közlekedés fejlődése és az egyre növekvő utasforgalom a repülőtereken törvényszerűen hozza magával a repterek melletti hotelek fejlődését is, hogy minél magasabb színvonalon tudják kiszolgálni a gyakran utazó üzletemberek igényeit.

Nagyon sokáig ezekre a hotelekre úgy tekintettel mint valami szükséges rosszra. A legtöbb utas ha tehette nem maradt egy-egy ilyen szállodában, kivéve ha nem volt más választása, mert csak reggel ment a csatlakozása, lekéste a repülőjét, vagy a saját cége nem volt hajlandó többet fizetni arra az egy éjszakára.

Mivel az utasok és maguk a szállodák is ezekre csak úgy tekintettek, mint egy másodosztályú, épphogy a szükségleteknek megfelelő lehetőség, nem volt sok ösztönzés ezeknek a vonzóvá tételére.

De ez most megváltozni látszik. A hoteltulajdonosok egyre inkább kezdenek rájönni, hogy ezek egy új, és meglehetősen számottevő forrásai lehetnek a profitnak. Az alacsony árszínvonal megtartásával a belvárosi hotelek egekben szárnyaló árai miatt megnövekedett vendégseregre számíthatnak. Ráadásul további pozitív tényező, hogy ezek a hitelek közel vannak, a vendégeknek nem kell átutazni a várost ha csak egy éjszakát szeretnének maradni.

A felújított vagy éppen újonnan épített reptéri hotelekben már szinte minden megtalálható, ami egy előkelő belvárosi szállodában, internet, fittness központ, rendes étkezési lehetőségek, de ezen felül express check-in szolgáltatást is biztosítanak azoknak akik sietnek. Az újonnan épített ingatlanok a repülőtéren, vagy annak közelében találhatóak, általában számos más vendéglátóegységekkel együtt, mint az éttermek, gyorséttermek, vagy kávéházak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szakértők szerint az alacsony árak ellenére a reptéri hotelek még mindig magasabb árréssel dolgoznak, mint a belvárosi társaik, mivel kevesebb szolgáltatást nyújtanak, így alacsonyabb létszámú személyzetre is van szükségük. Számos helyen például nincs étterem, mindössze egy gyorsétkezde és egy bár.

A fő célközönség a 21 és 35 év közötti középvezetők, akik még alacsonyabb költségvetésből kell, hogy gazdálkodjanak. Egy éjszaka átlagosan 99,67 dollárba (17 ezer forint) került 2007-ben ezekben a szállodákban, összehasonlítva a 2006-os 93,76 dollárral (16 ezer forint), ami sokkal kedvezőbb egy átlagos belvárosi versenytár árainál...

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm