19 °C Budapest

Tovább pörög a szálloda-biznisz

Pénzcentrum
2007. december 6. 10:00

A fejlesztőket láthatóan nem riasztották vissza az elmúlt egy év statisztikai adatai, amelyek a külföldi turisták számának csökkenéséről tanúskodnak. A következő másfél évben nyolc-tíz négy- és ötcsillagos szálloda épül majd a fővárosban, s körülbelül ilyen ütemű fejlesztés várható vidéken is.

Több új márka is megjelenik a piacon, így például a Blaha Lujza téren fejlesztő Ablon 30 éves üzemeltetési szerződést kötött a Marriott-lánccal, mely egy új márkát hoz piacra, a Courtyardot. Az új szállodával kifejezettel az üzleti turistákat szeretnék majd megfogni, ez tetten érhető szolgáltatásaikon: a gyors világhálón és a 24 órás ételszolgáltatáson.

A Blaha Lujza téri szállodán kívül a közeljövőben elkészül a Gellért-hegy lábánál a Baglioni Hotel & Spa Rácz, az üzemeltető olasz Baglioni is új belépőnek számít a magyar piacon. Fejlesztésbe kezd emellett a spanyol Martinsa-Fadesa, a Wallis Ingatlan és az Autóker is.

A Magyar Szállodaszövetség titkára, Kovács István a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy a látható fejlesztői bizalom ellenére a most jelent lévő szállodák esetében jelentős eredményromlásra számítanak. Így jelenleg még nem látható, hogy honnan lesz kereslet a most közeljövőben felépülő szállodák iránt.

A Dob utcai butikszálloda fejlesztését finanszírozó Hypo Alpe-Adria Leasing vezérigazgatója, Kiss Zoltán ezzel szemben úgy vélekedik, hogy a kereslet előbb vagy utóbb, de utoléri a kínálat, az elmúlt évek tapasztalatai is ezt támasztották alá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legfrissebb KSH adatok egyébiránt már ismét a külföldi érdeklődés fokozódására utalnak, a külföldiek által októberben eltöltött vendégéjszakák száma 4,2 százalékkal volt több, mint az előző év azonos időszakában.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?