20 °C Budapest

Tavaly kevesebbet közbeszereztünk

Pénzcentrum
2008. január 10. 10:00

A tavalyi év során a közbeszerzések értéke negyedével csökkent 2006-hoz képest, 2007-ben 1500 milliárd forintot tett ki - tudósít a Napi Gazdaság.

A Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. előzetes adatai szerint tavaly mintegy 4100 közbeszerzési eljárás fejeződött be, amely az előző évi adat hetven százaléka. Értékben a legtöbb megbízást a Strabag Zrt. nyerte el, 47 tenderen összesen 40,9 milliárd forintot. A második helyen a Hídépítő Zrt. végzett, 54,4 milliárd forinttal, a harmadik pedig a Swietelsky Zrt. lett, 46,5 milliárd forinttal.

A darabszám szerinti listát tavaly az OTP Bank vezette 77 nyertes eljárással, utána a Strabag következett 47, majd pedig a B. Braun 35 eljárással. Kiírásban darabszám szerint az igazságügyi tárca került az élre 166 kiírással, megelőzve a MÁV-ot (156), valamint a Főgáz Kft.-t (115).

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem