Érkeznek az uniós pénzek

Pénzcentrum
2007. december 3. 09:30

Amennyiben hibátlan az elszámolás, a benyújtott számlákat hatvan napon belül továbbítja a Magyar Gazdaságfejlesztési Zrt. a Magyar Államkincstárhoz. Az egyszerű technológiai fejlesztéseket megvalósító projekteknél már meg is kezdődött a kifizetés - adja hírül a Világgazdaság.

Ormosy Gábor a MAG Zrt. vezérigazgatója szerint a Gazdaságfejlesztési (GOP), valamint a Közép-Magyarországi operatív program (KMOP) náluk kezelt pályázatai esetében több száz millió forintos lehet az a támogatási összeg, amely év végéig megjelenik a nyertesek számláján.

Az ügyfél-tájékoztatókon, melyeket a MAG Zrt. szakemberei tartottak, számos kérdés elhangzott a pályázatokkal kapcsolatosan. Így kiderült, a B és C típusú pályázatok nyertesei a vállalási időszak végén választhatnak euroalapon történő árbevétel-növekedés számítást.

Ormosy emellett óvta a pályázókat komplex beruházások esetén az egyszeri elszámolástól, ennek kockázatát a pályázónak kell vállalnia, s így érdemesebb élni a többlépcsős elszámolás lehetőségével. Emellett fontos az is, hogy aki fel kívánja venni a 25 százalékos előleget, az ezt a szerződéskötést követő első három hónapban teheti meg. A pályázónak be kell nyújtania az első elszámolás előtt az erre vonatkozó igényt, s be kell mutatnia a szükséges biztosítékot is.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?