Érkeznek az uniós pénzek

Pénzcentrum
2007. december 3. 09:30

Amennyiben hibátlan az elszámolás, a benyújtott számlákat hatvan napon belül továbbítja a Magyar Gazdaságfejlesztési Zrt. a Magyar Államkincstárhoz. Az egyszerű technológiai fejlesztéseket megvalósító projekteknél már meg is kezdődött a kifizetés - adja hírül a Világgazdaság.

Ormosy Gábor a MAG Zrt. vezérigazgatója szerint a Gazdaságfejlesztési (GOP), valamint a Közép-Magyarországi operatív program (KMOP) náluk kezelt pályázatai esetében több száz millió forintos lehet az a támogatási összeg, amely év végéig megjelenik a nyertesek számláján.

Az ügyfél-tájékoztatókon, melyeket a MAG Zrt. szakemberei tartottak, számos kérdés elhangzott a pályázatokkal kapcsolatosan. Így kiderült, a B és C típusú pályázatok nyertesei a vállalási időszak végén választhatnak euroalapon történő árbevétel-növekedés számítást.

Ormosy emellett óvta a pályázókat komplex beruházások esetén az egyszeri elszámolástól, ennek kockázatát a pályázónak kell vállalnia, s így érdemesebb élni a többlépcsős elszámolás lehetőségével. Emellett fontos az is, hogy aki fel kívánja venni a 25 százalékos előleget, az ezt a szerződéskötést követő első három hónapban teheti meg. A pályázónak be kell nyújtania az első elszámolás előtt az erre vonatkozó igényt, s be kell mutatnia a szükséges biztosítékot is.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM