20 °C Budapest

Érkeznek az uniós pénzek

Pénzcentrum
2007. december 3. 09:30

Amennyiben hibátlan az elszámolás, a benyújtott számlákat hatvan napon belül továbbítja a Magyar Gazdaságfejlesztési Zrt. a Magyar Államkincstárhoz. Az egyszerű technológiai fejlesztéseket megvalósító projekteknél már meg is kezdődött a kifizetés - adja hírül a Világgazdaság.

Ormosy Gábor a MAG Zrt. vezérigazgatója szerint a Gazdaságfejlesztési (GOP), valamint a Közép-Magyarországi operatív program (KMOP) náluk kezelt pályázatai esetében több száz millió forintos lehet az a támogatási összeg, amely év végéig megjelenik a nyertesek számláján.

Az ügyfél-tájékoztatókon, melyeket a MAG Zrt. szakemberei tartottak, számos kérdés elhangzott a pályázatokkal kapcsolatosan. Így kiderült, a B és C típusú pályázatok nyertesei a vállalási időszak végén választhatnak euroalapon történő árbevétel-növekedés számítást.

Ormosy emellett óvta a pályázókat komplex beruházások esetén az egyszeri elszámolástól, ennek kockázatát a pályázónak kell vállalnia, s így érdemesebb élni a többlépcsős elszámolás lehetőségével. Emellett fontos az is, hogy aki fel kívánja venni a 25 százalékos előleget, az ezt a szerződéskötést követő első három hónapban teheti meg. A pályázónak be kell nyújtania az első elszámolás előtt az erre vonatkozó igényt, s be kell mutatnia a szükséges biztosítékot is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18