2 °C Budapest

Hírbe hozták a UPC-t...

Pénzcentrum
2007. november 28. 08:16

A Roland Berger tanulmánya szerint hazánkban 8-9 milliárdos piaca lehet a virtuális mobilszolgáltatóknak, mely a teljes magyarországi mobilpiac alig másfél százalékát teszi ki - írja a Világgazdaság.

Az infrastruktúrával rendelkező operátorok hálózatát használó diszkonttársaságok megjelenésére régóta spekulálnak már hazánkban, leginkább a UPC-t szokták ezzel hírbe hozni, a cég hivatalos álláspontja szerint azonban egyelőre csak tájékozódnak a három hazai mobilszolgáltatónál.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság pártolná a virtuális mobilszolgáltatók megjelenését, az üzlethez azonban a másik oldal érdekeltsége is kell. A 3 hazai mobilszolgáltató szerint azonban nincs már hely egy újabb szereplő számára és nagyon nehezen hozható tető alá egy életképes üzleti modell egy virtuális szolgáltató számára.

A szegmens szabályozása az EU-n belül közel sem egységes, míg a brit, a finn és a német piacon önkéntes alapon köttetnek ilyen megállapodások, addig Dániában és Spanyolországban virtuális jelentkező esetén egyenesen kötelezik a szerződéskötésre a hagyományos szolgáltatókat, Olaszországban pedig kifejezetten tiltják a virtuális szolgáltatást.

Hazánkban önkéntes alapon szerződhetnek a felek, elutasítás esetén pedig az NHH-hoz fordulhatnak a jelentkezők.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17