13 °C Budapest

Hírbe hozták a UPC-t...

Pénzcentrum
2007. november 28. 08:16

A Roland Berger tanulmánya szerint hazánkban 8-9 milliárdos piaca lehet a virtuális mobilszolgáltatóknak, mely a teljes magyarországi mobilpiac alig másfél százalékát teszi ki - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az infrastruktúrával rendelkező operátorok hálózatát használó diszkonttársaságok megjelenésére régóta spekulálnak már hazánkban, leginkább a UPC-t szokták ezzel hírbe hozni, a cég hivatalos álláspontja szerint azonban egyelőre csak tájékozódnak a három hazai mobilszolgáltatónál.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság pártolná a virtuális mobilszolgáltatók megjelenését, az üzlethez azonban a másik oldal érdekeltsége is kell. A 3 hazai mobilszolgáltató szerint azonban nincs már hely egy újabb szereplő számára és nagyon nehezen hozható tető alá egy életképes üzleti modell egy virtuális szolgáltató számára.

A szegmens szabályozása az EU-n belül közel sem egységes, míg a brit, a finn és a német piacon önkéntes alapon köttetnek ilyen megállapodások, addig Dániában és Spanyolországban virtuális jelentkező esetén egyenesen kötelezik a szerződéskötésre a hagyományos szolgáltatókat, Olaszországban pedig kifejezetten tiltják a virtuális szolgáltatást.

Hazánkban önkéntes alapon szerződhetnek a felek, elutasítás esetén pedig az NHH-hoz fordulhatnak a jelentkezők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?