9 °C Budapest

Útra kelt a NETREKÉSZ Program

Pénzcentrum
2007. október 17. 09:20

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter 2007. október 16-án meghirdette több, mint fél milliárd értékben a NETREKÉSZ Programot. A piaci és kormányzati együttműködéssel életre hívott program összefogja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a tudás alapú társadalom megvalósításában játszanak hatékony szerepet. A program minden egyes piaci forintja mellé a gazdasági tárca egy másik forintot tesz a közös cél, az internethasználat terjedésének legfőbb gátja, a motivációhiány leküzdése érdekében - olvasható a GKM honlapján.

A kormányzat 255 millió forintjából a sikerrel kecsegtető civil programokra pályázhatnak a szervezetek, míg a piac 255 millió forintját a motiváció leküzdésében hatékony közös kampányra fordítják a gazdaság szereplői.

Magyarország felnőtt lakosságának 57 százaléka, azaz minden második felnőtt digitálisan írástudatlan. Hiába a sok jó tartalom, hiába az állami erőfeszítés az elektronikus közigazgatás terjesztésére, ha a potenciális felhasználók elutasítják azok használatát - mondta el Kóka János. A kormányzatnak ott kell beavatkoznia, ahol a piac önmagában nem garantálja az elmaradott területek szélessávú internettel történő ellátását, tette hozzá a szakminiszter.

A tárca továbbra is várja a tudás alapú társadalom kialakításában érdekelt cégek csatlakozását a www.gkm.gov.hu/netrekesz aloldalon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40