Útra kelt a NETREKÉSZ Program

Pénzcentrum
2007. október 17. 09:20

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter 2007. október 16-án meghirdette több, mint fél milliárd értékben a NETREKÉSZ Programot. A piaci és kormányzati együttműködéssel életre hívott program összefogja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a tudás alapú társadalom megvalósításában játszanak hatékony szerepet. A program minden egyes piaci forintja mellé a gazdasági tárca egy másik forintot tesz a közös cél, az internethasználat terjedésének legfőbb gátja, a motivációhiány leküzdése érdekében - olvasható a GKM honlapján.

A kormányzat 255 millió forintjából a sikerrel kecsegtető civil programokra pályázhatnak a szervezetek, míg a piac 255 millió forintját a motiváció leküzdésében hatékony közös kampányra fordítják a gazdaság szereplői.

Magyarország felnőtt lakosságának 57 százaléka, azaz minden második felnőtt digitálisan írástudatlan. Hiába a sok jó tartalom, hiába az állami erőfeszítés az elektronikus közigazgatás terjesztésére, ha a potenciális felhasználók elutasítják azok használatát - mondta el Kóka János. A kormányzatnak ott kell beavatkoznia, ahol a piac önmagában nem garantálja az elmaradott területek szélessávú internettel történő ellátását, tette hozzá a szakminiszter.

A tárca továbbra is várja a tudás alapú társadalom kialakításában érdekelt cégek csatlakozását a www.gkm.gov.hu/netrekesz aloldalon.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?