6 °C Budapest

280 milliárd forintban segítettek

Pénzcentrum
2007. október 9. 13:36

A Hitelgarancia Zrt. a múlt héten túlteljesítette tavalyi egész éves garanciavállalási teljesítményét. A társaság az év első háromnegyed évében 230 milliárd forint értékben vállalt készfizető kezességet zömmel kis- és középvállalkozások hiteleire, és ezzel 280 milliárd forint hitel felvételét mozdította elő tevékenységével.

A Hitelgarancia Zrt. 2007 első háromnegyed évében annyi új garanciakérelmet fogadott be, amennyit tavaly egész évben. Így minden bizonnyal még a tél beállta előtt teljesül a társaság éves garanciavállalási terve, amely a tavalyi 228 milliárdos új garanciavállalás után erre az évre 277 milliárd forintot tűzött ki célul, vagyis eleve 21 százalékot meghaladó növekedéssel számolt.

A Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességével az első 9 hónapban összesen 280 milliárd forintot külső forrás bevonását segítette elő zömmel a kis- és középvállalkozások számára. Tavaly ugyanebben az időszakban a garantált hitelösszeg még csak 207 milliárd forint volt, vagyis a növekedés üteme 37 százalékos. A leggyorsabb növekedést a bankokkal közösen kialakított egyszerűsített elbírálású hitelkonstrukciók keretében nyújtott kezességvállalásoknál érte el a társaság, ebben mostanra a tavalyi eredmény 243 százalékát teljesítette. Tavaly ilyenkor még a Széchenyi kártya konstrukciója volt a Hitelgarancia Zrt. értékben és darabszámban is legkelendőbb terméke. Most szeptember végén azonban az egyszerűsített eljárású és az egyedi garanciavállalások együttes értéke 35 milliárd forinttal meghaladta a Széchenyi kártyára vállalt kezességek összegét, miközben annak volumene is nőtt tíz százalékkal.

A garanciaállomány gyors növekedése ellenére az év első háromnegyedében a beváltások összege csak 5 százalékkal emelkedett és jelentősen elmarad az időarányos várakozásoktól.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?