Újabb lehetőségek a vállalkozásoknak- Lehet pályázni

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 08:15

Az új turisztikai támogatásokat a turizmus világnapján jelentette be Bajnai Gordon. Az önkormányzati és területfejlesztési tárca vezetője egy 500 millió forintos, rendkívüli országmarketing-keret azonnali megnyitását is tegnap tette közzé - írja a Népszabadság.

A turisztikai termék- és vonzerőfejlesztést szolgáló pályázatok október 4-én jelennek meg, összesen 58,39 milliárd forint értékben. Bajnai szerint ebből körülbelül 250 turisztikai program, látványosság létrejöttét, megújítását lehet támogatni. Novemberben 26 milliárd forint kerettel szálláshelybővítő pályázatok jelennek meg. Jövő év elején jön a 90 milliárdos csomag utolsó eleme, a turisztikai "desztinációs menedzsment" működését segítő pályázat, ötmilliárd forint kerettel. Ez egy újszerű helyi együttműködési forma, amelyben az önkormányzatok, a civilek és a gazdasági társaságok dolgozhatnak együtt a régió érdekében.

A miniszter azt is bejelentette, hogy megszülettek a műemlék fürdők megújítására vonatkozó döntések. E szerint a fővárosi Gellért és Széchenyi fürdő 550-550 millió forint, az esztergomi Szent István 400 milliós, a székesfehérvári Árpád 300 milliós támogatásban részesülhet.

A sok-sok éve ígért nagy budapesti konferencia-központ ügye a tegnapi tanácskozáson is menetrendszerűen előjött. Ujhelyi István, a szaktárca államtitkára is megerősítette, hogy uniós forrással megtámogatva kétmilliárd forint állami önrészszel tervezik egy négyezer személyes központ megépítésének támogatását. A közeljövőben várhatóan több kongresszusi beruházás is indul.

A budapesti szállodaépítési láz azt jelzi, a fővárosban nincs szükség a kapacitás fejlesztésének támogatására, ellenben vidéken még a nagyvárosokban is hiányoznak a luxushotelek.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19