12 °C Budapest

Újabb lehetőségek a vállalkozásoknak- Lehet pályázni

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 08:15

Az új turisztikai támogatásokat a turizmus világnapján jelentette be Bajnai Gordon. Az önkormányzati és területfejlesztési tárca vezetője egy 500 millió forintos, rendkívüli országmarketing-keret azonnali megnyitását is tegnap tette közzé - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A turisztikai termék- és vonzerőfejlesztést szolgáló pályázatok október 4-én jelennek meg, összesen 58,39 milliárd forint értékben. Bajnai szerint ebből körülbelül 250 turisztikai program, látványosság létrejöttét, megújítását lehet támogatni. Novemberben 26 milliárd forint kerettel szálláshelybővítő pályázatok jelennek meg. Jövő év elején jön a 90 milliárdos csomag utolsó eleme, a turisztikai "desztinációs menedzsment" működését segítő pályázat, ötmilliárd forint kerettel. Ez egy újszerű helyi együttműködési forma, amelyben az önkormányzatok, a civilek és a gazdasági társaságok dolgozhatnak együtt a régió érdekében.

A miniszter azt is bejelentette, hogy megszülettek a műemlék fürdők megújítására vonatkozó döntések. E szerint a fővárosi Gellért és Széchenyi fürdő 550-550 millió forint, az esztergomi Szent István 400 milliós, a székesfehérvári Árpád 300 milliós támogatásban részesülhet.

A sok-sok éve ígért nagy budapesti konferencia-központ ügye a tegnapi tanácskozáson is menetrendszerűen előjött. Ujhelyi István, a szaktárca államtitkára is megerősítette, hogy uniós forrással megtámogatva kétmilliárd forint állami önrészszel tervezik egy négyezer személyes központ megépítésének támogatását. A közeljövőben várhatóan több kongresszusi beruházás is indul.

A budapesti szállodaépítési láz azt jelzi, a fővárosban nincs szükség a kapacitás fejlesztésének támogatására, ellenben vidéken még a nagyvárosokban is hiányoznak a luxushotelek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?