Online közszolgáltatások: Magyarország az átlag alatt...

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 12:00

Mérési stratégia Újra elkészült az európai online közszolgáltatások mérésével foglalkozó tanulmány, idén már hetedik alkalommal. A két legfőbb szempont, ami szerint az országokat jellemezték az elérhető szolgáltatások részletessége, és azok online elérhetőségének szintje. A tanulmány összesen 20 szolgáltatást vizsgált meg 31 országban (27 EU tag, Izland, Norvégia, Svédország, és Törökország részvételével).

A mérési rendszer folyamatosan fejlődik, az egyre növekvő felhasználó központú szolgáltatásokra való igény miatt. 5 részletességi szintet is bevezettek, az egyik ilyen a személyre szabottság, vagyis hogy melyek azok az interneten is elérhető szolgáltatások, amelyek legjobban célozzák a felhasználók érdeklődésének kielégítését.

A tanulmány készítői bevezettek továbbá egy összetett mutatót a felhasználó központúság mérésére, ami négy almutatóból áll. Emellett pedig belefoglalták a vizsgálatba az adott nemzeti portál értékelését, mint egy megbízható megállót a közszolgáltatások eléréséhez.

A legfontosabb az, hogy minőség, és gyorsaság jellemezze az online közszolgáltatásokat, mivel ez egy alapvető alkotóeleme az európai versenyképességnek, és annak, hogy az országok megfeleljenek a lisszaboni céloknak. 2000-ben az Unió vezetői Lisszabonban elfogadtak egy tízéves programot, amely az Európai Unión belüli növekedést és a fenntartható fejlődést hivatott fellendíteni.

Folytatódó folyamatok

A honlapok részletessége az idén átlagosan 76 százalékos a mutató szerint, ami előrelépést jelent a 2006-os szinthez képest. Bár a skála nagyon széles, mivel közel 50 százalékpontos különbség van a legjobban és legrosszabbul teljesítő országok között.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


5 ország volt mindössze a 31-ből, akik 90 vagy a feletti százalékot értek el a vizsgálat során. Ausztria a tavalyi évhez hasonlóan megőrizte vezető szerepét, őt követte Málta, Szlovénia, Portugália, majd mindössze ötödikként Nagy-Britannia.

A szolgáltatások online elérhetőségének átlagos szintje is fejlődött az európai országokban a tavalyi adatokhoz képest, 2006-ban ez a mutató 50 százalékot mutatott, ami nem túl jó arány, viszont 2007-re elérte az 58 százalékot, ami jelentős fejlődésről tesz bizonyságot. Itt az eltérés az országok között már lényegesen nagyobb, közel 85 százalékpont, ugyanis a legjobban teljesítő országok, akik minden kritériumnak megfeleltek, 100 százalékot értek el ennél a mutatónál.


Kinek hasznosabb? Mi a helyzet itthon?

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem