Online közszolgáltatások: Magyarország az átlag alatt...

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 12:00

Mérési stratégia Újra elkészült az európai online közszolgáltatások mérésével foglalkozó tanulmány, idén már hetedik alkalommal. A két legfőbb szempont, ami szerint az országokat jellemezték az elérhető szolgáltatások részletessége, és azok online elérhetőségének szintje. A tanulmány összesen 20 szolgáltatást vizsgált meg 31 országban (27 EU tag, Izland, Norvégia, Svédország, és Törökország részvételével).

A mérési rendszer folyamatosan fejlődik, az egyre növekvő felhasználó központú szolgáltatásokra való igény miatt. 5 részletességi szintet is bevezettek, az egyik ilyen a személyre szabottság, vagyis hogy melyek azok az interneten is elérhető szolgáltatások, amelyek legjobban célozzák a felhasználók érdeklődésének kielégítését.

A tanulmány készítői bevezettek továbbá egy összetett mutatót a felhasználó központúság mérésére, ami négy almutatóból áll. Emellett pedig belefoglalták a vizsgálatba az adott nemzeti portál értékelését, mint egy megbízható megállót a közszolgáltatások eléréséhez.

A legfontosabb az, hogy minőség, és gyorsaság jellemezze az online közszolgáltatásokat, mivel ez egy alapvető alkotóeleme az európai versenyképességnek, és annak, hogy az országok megfeleljenek a lisszaboni céloknak. 2000-ben az Unió vezetői Lisszabonban elfogadtak egy tízéves programot, amely az Európai Unión belüli növekedést és a fenntartható fejlődést hivatott fellendíteni.

Folytatódó folyamatok

A honlapok részletessége az idén átlagosan 76 százalékos a mutató szerint, ami előrelépést jelent a 2006-os szinthez képest. Bár a skála nagyon széles, mivel közel 50 százalékpontos különbség van a legjobban és legrosszabbul teljesítő országok között.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


5 ország volt mindössze a 31-ből, akik 90 vagy a feletti százalékot értek el a vizsgálat során. Ausztria a tavalyi évhez hasonlóan megőrizte vezető szerepét, őt követte Málta, Szlovénia, Portugália, majd mindössze ötödikként Nagy-Britannia.

A szolgáltatások online elérhetőségének átlagos szintje is fejlődött az európai országokban a tavalyi adatokhoz képest, 2006-ban ez a mutató 50 százalékot mutatott, ami nem túl jó arány, viszont 2007-re elérte az 58 százalékot, ami jelentős fejlődésről tesz bizonyságot. Itt az eltérés az országok között már lényegesen nagyobb, közel 85 százalékpont, ugyanis a legjobban teljesítő országok, akik minden kritériumnak megfeleltek, 100 százalékot értek el ennél a mutatónál.


Kinek hasznosabb? Mi a helyzet itthon?

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?