Érdemes panaszt tenni - pénzt hozhat!

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 10:00

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) statisztikái szerint tíz panaszos pályázó közül majdnem négy éri el a célját: megkapja az igényelt támogatást - adja hírül a Világgazdaság.

Az idei évtől lehet panasztétellel élni az elutasított, uniós társfinanszírozású pályázatoknál. A támogató döntése ellen 5 munkanapon belül, a fejlesztési ügynökségnél lehet a megfelelő indokok megjelölésével élni.

Az NFÜ azt a beérkezéstől számított 30 napon belül bírálja el, ha a döntéssel nem ért egyet a pályázó, 5 munkanapon belül a fejlesztéspolitikáért felelős miniszternél kezdeményezhet felülvizsgálatot.

Az NFÜ-nél külön részleg foglalkozik a panaszokkal, ahol az egységes eljárásrend biztosítja azt, hogy minden panaszt alaposan kivizsgáljanak, és az azonos tárgyban beadottakat hasonlóképpen bírálják el. A kétfokú kivizsgálásnál másodfokon nem vehet részt az, aki az elsőfokú panaszt kezelte.

Az idei felhívásokra összesen 3108 pályázat érkezett, a panaszosok aránya 5 százalék, amely Puskás Imre, az NFÜ főosztályvezetője szerint nem számottevő. Az eddig benyújtott 159 panasz közül 125 ügyet zártak le, a jogos kérelmek aránya megközelíti a 40 százalékot.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 125 ügyből 25 esetben azért adtak helyt a kérelemnek, mert nem lehetett az elutasítási okot a pályázónak felróni az EMIR pályázati kitöltő program korai kompatibilitási hibái és a tesztfuttatás során tapasztalt problémák miatt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16