17 °C Budapest

Érdemes panaszt tenni - pénzt hozhat!

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 10:00

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) statisztikái szerint tíz panaszos pályázó közül majdnem négy éri el a célját: megkapja az igényelt támogatást - adja hírül a Világgazdaság.

Az idei évtől lehet panasztétellel élni az elutasított, uniós társfinanszírozású pályázatoknál. A támogató döntése ellen 5 munkanapon belül, a fejlesztési ügynökségnél lehet a megfelelő indokok megjelölésével élni.

Az NFÜ azt a beérkezéstől számított 30 napon belül bírálja el, ha a döntéssel nem ért egyet a pályázó, 5 munkanapon belül a fejlesztéspolitikáért felelős miniszternél kezdeményezhet felülvizsgálatot.

Az NFÜ-nél külön részleg foglalkozik a panaszokkal, ahol az egységes eljárásrend biztosítja azt, hogy minden panaszt alaposan kivizsgáljanak, és az azonos tárgyban beadottakat hasonlóképpen bírálják el. A kétfokú kivizsgálásnál másodfokon nem vehet részt az, aki az elsőfokú panaszt kezelte.

Az idei felhívásokra összesen 3108 pályázat érkezett, a panaszosok aránya 5 százalék, amely Puskás Imre, az NFÜ főosztályvezetője szerint nem számottevő. Az eddig benyújtott 159 panasz közül 125 ügyet zártak le, a jogos kérelmek aránya megközelíti a 40 százalékot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 125 ügyből 25 esetben azért adtak helyt a kérelemnek, mert nem lehetett az elutasítási okot a pályázónak felróni az EMIR pályázati kitöltő program korai kompatibilitási hibái és a tesztfuttatás során tapasztalt problémák miatt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?