5 °C Budapest

Uniós pályázat a minőségi szak- és felnőttképzésért

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 10:24

Ha Ön szakképző iskolát működtet, és költséghatékonyabb, a munkaerő-piaci elvárásokhoz és a tanulók igényeihez egyaránt jobban igazodó intézményt szeretne, akkor ez a pályázat éppen Önnek szól. Most több százmillió forintos uniós támogatásból fejlesztheti a szakképzést - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Kik pályázhatnak?

A szakképzésről szóló törvényben meghatározott "térségi integrált szakképző központ" (TISZK) modellek valamelyikét megvalósító fenntartók. Továbbá szakképzés-szervezési társulások, nem állami és nem helyi önkormányzati intézményfenntartók által létrehozott nonprofit gazdasági társaságok, valamint az intézményfenntartók, a gyakorlati képzés szervezésében részt vevő gazdálkodó szervezetek által létrehozott szakképzés-szervezési társaságok. A pályázati projekt nem terjedhet ki azokra a kedvezményezett intézményekre, amelyek a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 3. prioritásának, továbbá a regionális operatív programok 4. prioritásának keretében a szakképző intézményrendszer fejlesztésére, a szakképzéssel összefüggő tevékenységekre támogatást nyertek. A felsőoktatási intézmények új felsőfokú szakképzésük tekintetében akkor részesülhetnek támogatásban, ha a pályázati projekt nem ugyanarra a tevékenységre terjed ki, mint amelyekre a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 3. prioritásának keretében támogatást nyertek.

A TISZK székhelye a Közép-Magyarországi Régiót kivéve bármelyik régióban lehet.

Mire kapható támogatás?

Minden olyan szervezetfejlesztésre, amely a szakképző iskolák személyzeti politikáját, és a tananyagainak harmonizálását is szolgálja. További fontos, támogatandó cél a hátrányos helyzetű, illetve az oktatási rendszerből lemorzsolódók beterelése a szakképzésbe, valamint a munkavállalói kompetenciáik fejlesztése. A regionálisan meghatározott képzési irányok és arányok alapján szervezett szakképzést, továbbá az országos beiskolázást vállaló TISZK keretei között működő szakképző intézmények fejlesztése támogatható.

Mennyi pénzről van szó?

A pályázat első fordulójának keretében a nyertes projekt gazdák jogosultságot nyernek arra, hogy a második fordulóban pályázhassanak, melyben az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás mértéke minimum 100 millió, maximum 400 millió forint. Jó hír, hogy sikeres pályázat esetén akár a projekt összes elszámolható költségét, azaz 100 százalékát is uniós segítségből finanszírozhatja.

Hogyan kell jelentkezni?

A pályázatok benyújtásának határideje: 2007. október 8-jétől,január 7-ig. A pályázatok benyújtásának helye: ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.) 1385 Budapest, Postafiók 818. Jelen pályázat száma: TÁMOP-2.2.3/07/2. A pályázati kiírás dokumentációja a www.nfu.hu honlapról tölthető le, s itt további fontos és hasznos tudnivalókat is talál.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?