Uniós pályázat a minőségi szak- és felnőttképzésért

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 10:24

Ha Ön szakképző iskolát működtet, és költséghatékonyabb, a munkaerő-piaci elvárásokhoz és a tanulók igényeihez egyaránt jobban igazodó intézményt szeretne, akkor ez a pályázat éppen Önnek szól. Most több százmillió forintos uniós támogatásból fejlesztheti a szakképzést - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kik pályázhatnak?

A szakképzésről szóló törvényben meghatározott "térségi integrált szakképző központ" (TISZK) modellek valamelyikét megvalósító fenntartók. Továbbá szakképzés-szervezési társulások, nem állami és nem helyi önkormányzati intézményfenntartók által létrehozott nonprofit gazdasági társaságok, valamint az intézményfenntartók, a gyakorlati képzés szervezésében részt vevő gazdálkodó szervezetek által létrehozott szakképzés-szervezési társaságok. A pályázati projekt nem terjedhet ki azokra a kedvezményezett intézményekre, amelyek a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 3. prioritásának, továbbá a regionális operatív programok 4. prioritásának keretében a szakképző intézményrendszer fejlesztésére, a szakképzéssel összefüggő tevékenységekre támogatást nyertek. A felsőoktatási intézmények új felsőfokú szakképzésük tekintetében akkor részesülhetnek támogatásban, ha a pályázati projekt nem ugyanarra a tevékenységre terjed ki, mint amelyekre a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 3. prioritásának keretében támogatást nyertek.

A TISZK székhelye a Közép-Magyarországi Régiót kivéve bármelyik régióban lehet.

Mire kapható támogatás?

Minden olyan szervezetfejlesztésre, amely a szakképző iskolák személyzeti politikáját, és a tananyagainak harmonizálását is szolgálja. További fontos, támogatandó cél a hátrányos helyzetű, illetve az oktatási rendszerből lemorzsolódók beterelése a szakképzésbe, valamint a munkavállalói kompetenciáik fejlesztése. A regionálisan meghatározott képzési irányok és arányok alapján szervezett szakképzést, továbbá az országos beiskolázást vállaló TISZK keretei között működő szakképző intézmények fejlesztése támogatható.

Mennyi pénzről van szó?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A pályázat első fordulójának keretében a nyertes projekt gazdák jogosultságot nyernek arra, hogy a második fordulóban pályázhassanak, melyben az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás mértéke minimum 100 millió, maximum 400 millió forint. Jó hír, hogy sikeres pályázat esetén akár a projekt összes elszámolható költségét, azaz 100 százalékát is uniós segítségből finanszírozhatja.

Hogyan kell jelentkezni?

A pályázatok benyújtásának határideje: 2007. október 8-jétől,január 7-ig. A pályázatok benyújtásának helye: ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.) 1385 Budapest, Postafiók 818. Jelen pályázat száma: TÁMOP-2.2.3/07/2. A pályázati kiírás dokumentációja a www.nfu.hu honlapról tölthető le, s itt további fontos és hasznos tudnivalókat is talál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06