Karcsúsítás + elbocsátott alkalmazottak = hatékonyabb pályázatkezelés?

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 09:00

Januártól karcsúbbá válik a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) szervezet, mivel megszűnik a pályázatkezelő iroda, így az ott dolgozók harmadát elküldik - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gazdasági tárca a szervezet karcsúsításától évi 500 millió forintos megtakarítással járhat. Az NKTH jelenleg 200 fős apparátusából így minden harmadik embert elbocsátanának, akiknek munkáját ezentúl külső cégek végeznék el, akik munkájukért cserébe jutalékban részesülnének.

A minisztérium érvelése szerint a külső cégek bevonása felgyorsítaná a pályázatok kezelését és a piaci verseny miatt nem lenne drágább ez a megoldás.

A kutatás-fejlesztési források csupán egy része származik az NKTH által kezelt alapból, számos uniós program segítségével és több minisztériumi forrásból is lehet ilyen tevékenységre pénzt szerezni, így egy jól működő pályázatkezelő cég megbízása kifizetődő lehet a kutatóhelyek számára.

A tervek szerint az NKTH által kiírt pályázatok teljes kezelését külső cégekre bíznák, így a hazai programok pályázatkezelési költsége jövőre mintegy 400 millió forintos kiadást jelent majd, a pályázatkezelő cégek ezen osztozhatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06