0 °C Budapest

Rábólintottak a 7000 milliárdra

Pénzcentrum
2007. augusztus 8. 10:56

2007. augusztus elsejével a 15 operatív program közül a Regionális Politikáért felelős Főigazgatósághoz tartozó 13 programra már rákerült az Európai Bizottság elfogadó pecsétje. A Foglalkoztatási Főigazgatósághoz tartozó Társadalmi Megújulás Operatív Program és Államreform Operatív Program kapcsán is várhatóan még augusztusban megszületik a Bizottság formális elfogadó határozata. A várható változások eredményeként még több pénz jut majd a foglalkoztatás és a gazdasági növekedés céljainak elérésére, miközben az eredetileg tervezettnél kicsivel kevesebb a közlekedésfejlesztésre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Amint azt már korábban bejelentettük, az Európai Bizottsággal az Új Magyarország Fejlesztési Tervről folytatott, áprilisban lezárult tárgyalások során a magyar kormány által javasolt pénzügyi keretek összesen kevesebb mint 2 százalékkal változtak az egyes programok között, míg a teljes lehívható keret változatlan, továbbra is mintegy 7 000 milliárd forint. (További, körülbelül 1 300 milliárd forintos támogatási keret áll majd rendelkezésre a következő hét évben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium gondozásában készült Új Magyarország Vidékfejlesztési Terven keresztül).

Az operatív programokról folytatott tárgyalások június végi lezárását követően a kormány 2007. július 25-én, a Közlekedés Operatív Program kivételével elfogadta a konkrét pályázati kiírásokat, illetve a kiemelt projekteket tartalmazó akcióterveket. A Közlekedés Operatív Program akcióterveinek kormány általi jóváhagyására ma, 2007. augusztus 8-án kerül sor.

Az elfogadott operatív programok letölthetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról. (www.nfu.hu)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06