14 °C Budapest

Megint épül egy bioetanol gyár!

Pénzcentrum
2007. július 25. 08:47

25 milliárd forintos beruházással újabb bioetanol gyár épül hazánkban, ezúttal Békéscsabán. Az erről szóló megállapodást a város polgármestere és a norvég érdekeltségű beruházó, a Global Green One magyarországi ügyvezetője tegnap már alá is írták - írja az MTI. Az újabb beruházással még tovább emelkedik hazánk jövőbeli bioetanol kapacitása, mely már most is nagyobb, mint a belföldi kereslet.

2007.07.24 09:13
Dübörög a bioetanol-ipar hazánkban


Tovább tombol Magyarországon a bioetanol láz, tegnap a norvég érdekeltségbe tartozó Global Green One aláírta Békéscsaba polgármesterével azt a megállapodást, mely 25 milliárd forintos üzem építéséről szól. A telket a beruházó már kiszemelte, megvásárlásáról éppen tárgyalnak, a beruházás várhatóan jövő áprilisban indulhat el, a termelés pedig 2009-ben kezdődhet meg.

A létesítmény évi 200 ezer tonna kukoricát emészthet majd meg, melynek biztosítására a termelőkkel hosszú távú, 15 éves beszállítói szerződéseket kívánnak kötni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az anyacégnek Stockholmban is van egy hasonló üzeme, mely nemcsak bioetanolt gyárt, hanem biomasszából áramot is termel. A norvégok több beruházást is terveznek még hazánkban, Kőszegen, Kalocsán és Szombathely térségében, azok összértéke meghaladhatja a 120 milliárd forintot.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?