24 °C Budapest

Megint épül egy bioetanol gyár!

Pénzcentrum
2007. július 25. 08:47

25 milliárd forintos beruházással újabb bioetanol gyár épül hazánkban, ezúttal Békéscsabán. Az erről szóló megállapodást a város polgármestere és a norvég érdekeltségű beruházó, a Global Green One magyarországi ügyvezetője tegnap már alá is írták - írja az MTI. Az újabb beruházással még tovább emelkedik hazánk jövőbeli bioetanol kapacitása, mely már most is nagyobb, mint a belföldi kereslet.

2007.07.24 09:13
Dübörög a bioetanol-ipar hazánkban


Tovább tombol Magyarországon a bioetanol láz, tegnap a norvég érdekeltségbe tartozó Global Green One aláírta Békéscsaba polgármesterével azt a megállapodást, mely 25 milliárd forintos üzem építéséről szól. A telket a beruházó már kiszemelte, megvásárlásáról éppen tárgyalnak, a beruházás várhatóan jövő áprilisban indulhat el, a termelés pedig 2009-ben kezdődhet meg.

A létesítmény évi 200 ezer tonna kukoricát emészthet majd meg, melynek biztosítására a termelőkkel hosszú távú, 15 éves beszállítói szerződéseket kívánnak kötni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az anyacégnek Stockholmban is van egy hasonló üzeme, mely nemcsak bioetanolt gyárt, hanem biomasszából áramot is termel. A norvégok több beruházást is terveznek még hazánkban, Kőszegen, Kalocsán és Szombathely térségében, azok összértéke meghaladhatja a 120 milliárd forintot.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24