Az ítélet: siker és fejlődés

Pénzcentrum
2007. július 23. 12:27

A piacon egyedülálló termékkel rukkolt elő a Hitelgarancia Zrt. A Garantiqua nevet viselő önkormányzati kötvénygarancia első kedvezményezettje Ócsa város önkormányzata, amely a napokban bocsátott ki 1,3 milliárd forintos kötvényt - hangzott el a Hitelgarancia Zrt, Ócsa Önkormányzata, valamint a K&H Bank sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Dr. Radnai György, a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója elmondta, a garanciavállalás keretében amennyiben az szükségesség válik 800 millió forintos keretig a Hitelgarancia Zrt. átvállalja a tőke- és kamattörlesztést, rulírozó jelleggel.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy amennyiben az önkormányzat részben vagy egészben rendezi a beváltásból eredő tartozást a Hitelgarancia Zrt. felé, a keret újfent kiegészül, vagyis ismét lehívható a garancia.

Dönti Károly, Ócsa város polgármestere szerint a 9000 lakosú kisváros fejlődésre van ítélve. A garanciával nem biztos hogy élnek, de jelentős mértékben megkönnyíti az önkormányzat gazdálkodását. A kötvénykibocsátás célja az infrastruktúra-fejlesztési projektek finanszírozása, valamint a város adósságszolgálati terheinek csökkentése.

Németh László a K&H Bank EU és Önkormányzatok üzletág vezetője elmondta, a kötvénypiaci kibocsátások tekintetében a mostani az idén már a harmadik, s további 5 előkészítés alatt ál, összesen várhatóan 15 milliárd forint értékben.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A K&H Bank a piacon egyedülálló jelleggel díjmentesen kínálja a kötvény kibocsátásához szükséges befektetői szolgáltatói közreműködést. Emellett bevezette a "konverziós kötvényt", melynek lényege, hogy a kötvénytartozás devizanemét meg lehet változtatni a többdevizás hitelezésben már ismert 1-2 nap alatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?