5 °C Budapest

Az ítélet: siker és fejlődés

Pénzcentrum
2007. július 23. 12:27

A piacon egyedülálló termékkel rukkolt elő a Hitelgarancia Zrt. A Garantiqua nevet viselő önkormányzati kötvénygarancia első kedvezményezettje Ócsa város önkormányzata, amely a napokban bocsátott ki 1,3 milliárd forintos kötvényt - hangzott el a Hitelgarancia Zrt, Ócsa Önkormányzata, valamint a K&H Bank sajtótájékoztatóján.

Dr. Radnai György, a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója elmondta, a garanciavállalás keretében amennyiben az szükségesség válik 800 millió forintos keretig a Hitelgarancia Zrt. átvállalja a tőke- és kamattörlesztést, rulírozó jelleggel.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy amennyiben az önkormányzat részben vagy egészben rendezi a beváltásból eredő tartozást a Hitelgarancia Zrt. felé, a keret újfent kiegészül, vagyis ismét lehívható a garancia.

Dönti Károly, Ócsa város polgármestere szerint a 9000 lakosú kisváros fejlődésre van ítélve. A garanciával nem biztos hogy élnek, de jelentős mértékben megkönnyíti az önkormányzat gazdálkodását. A kötvénykibocsátás célja az infrastruktúra-fejlesztési projektek finanszírozása, valamint a város adósságszolgálati terheinek csökkentése.

Németh László a K&H Bank EU és Önkormányzatok üzletág vezetője elmondta, a kötvénypiaci kibocsátások tekintetében a mostani az idén már a harmadik, s további 5 előkészítés alatt ál, összesen várhatóan 15 milliárd forint értékben.

A K&H Bank a piacon egyedülálló jelleggel díjmentesen kínálja a kötvény kibocsátásához szükséges befektetői szolgáltatói közreműködést. Emellett bevezette a "konverziós kötvényt", melynek lényege, hogy a kötvénytartozás devizanemét meg lehet változtatni a többdevizás hitelezésben már ismert 1-2 nap alatt.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?