Még erősebb szakmai képviselet: megalakult az IVSZ új Tanácsadói Testülete

Pénzcentrum
2007. július 17. 15:58

A jövőben Tanácsadói Testület segíti az Informatikai Vállalkozások Szövetségének munkáját. A testületben 22 kiemelkedő cégvezető vesz részt, akiket az idén májusban megválasztott új elnökség kért fel. A testület feladata, hogy segítse az elnökség és egyben a szövetség munkáját, párbeszédet folytasson a kormányzattal az IKT iparág aktuális trendjeiről, és szakmai tanácsaival járuljon hozzá az IVSZ tevékenységéhez. A Tanácsadói Testület az IKT szektor még szélesebb képviseletét, hatékonyabb és erőteljesebb véleményformálását, valamint konkrét cselekvési tervek kidolgozását kívánja támogatni.

2007. július 10-én első alkalommal ült össze az IVSZ Tanácsadói Testülete, amelybe a magyar IKT szektor 22 olyan prominens vállalkozója, illetve cégvezetője kapott meghívást, akik véleménye kiemelten fontos az IVSZ számára. A Testület életrehívásának kiemelt célja, hogy még intenzívebbé váljon a Szövetség és a kormány közötti folyamatos párbeszéd. Így a jövőben a Szövetség tagjait és az iparág jövőjét érintő kérdésekben a Testület is képviseli az IVSZ érdekeit és álláspontját az egyeztetések során. "Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének célja, hogy az újonnan felállt Tanácsadó Testület is a tagság kormányzati szintű képviseletét erősítse, illetve aktuális piaci trendekről tájékoztassa a kormányzatot, így biztosítva azt, hogy az IKT szektort érintő döntéseket a legszélesebb körű egyeztetés előzze meg." - mondta Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke. Az első ülés témája - az IKT szektor jövőjét leginkább befolyásoló szakterületek közül válogatva - a pályázati források, a klaszterek*, az informatikai szakképzés és a felsőoktatás problematikájának átvizsgálása volt. A találkozón Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos (NFÜ), Dr. Péceli Gábor dékán (BME, Villamosmérnöki és Informatikai Kar) és Dr. Székely Judit foglalkoztatási és képzési szakállamtitkár (SZMM) tartott vitaindító előadást a Testület és a szövetség elnökségének számára.

A Testület a 2007. évi közgyűlés szervezeti reformjának köszönhetően jött létre, ahol megfogalmazták az "executive" tanácsadói testület felállításának szükségességét. A Tanácsadó Testület tagjai társadalmi szerepvállalásként végzik munkájukat az IVSZ számára, s évente 3-4 alkalommal ülnek össze, hogy a Szövetség elnökségével közösen vitassák meg az IKT szektort érintő kulcsfontosságú kérdéseket. Mandátumuk egy évre szól.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?