Könnyebb lesz a vállalkozásoknak? Szólj hozzá!

Pénzcentrum
2007. július 13. 09:00

Számos konkrét kérdést vet fel az Európai Bizottság a vállalati jog egyszerűsítésével kapcsolatban a legfrissebb közleményében, mely felvetésekkel kapcsolatban várják az érintettek hozzászólásait, észrevételeit. A konkrét előterjesztések az összegyűlt hozzászólások mellett természetesen a tagállami és európai parlamenti álláspontokat is figyelembe veszik majd - írja a Világgazdaság.

A releváns kérdések között felmerül például, hogy indokolt-e, ha egy kisvállalkozás két éven keresztül nagyobb forgalmat ér el az ezen kategória számára megszabott maximális határnál, akkor statisztikai szempontból átkerüljön a közepes vállalkozások közé, melynek megfelelően szigorúbb adatszolgáltatási kötelezettségek terhelik?

Ezen említett esetben az érintettek azt indítványozzák, hogy a 2 éves periódust ötre tolják ki, ennyi idő elteltével ugyanis már kevésbé valószínű, hogy visszaforduljon a társaság növekedésének folyamata.

A kérdések között szerepel még a vállalatok és leánycégek adatszolgáltatási kötelezettségeinek egyszerűsítése és a kkv-k beszámolási és auditálási terheinek további csökkentése.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?