Könnyebb lesz a vállalkozásoknak? Szólj hozzá!

Pénzcentrum
2007. július 13. 09:00

Számos konkrét kérdést vet fel az Európai Bizottság a vállalati jog egyszerűsítésével kapcsolatban a legfrissebb közleményében, mely felvetésekkel kapcsolatban várják az érintettek hozzászólásait, észrevételeit. A konkrét előterjesztések az összegyűlt hozzászólások mellett természetesen a tagállami és európai parlamenti álláspontokat is figyelembe veszik majd - írja a Világgazdaság.

A releváns kérdések között felmerül például, hogy indokolt-e, ha egy kisvállalkozás két éven keresztül nagyobb forgalmat ér el az ezen kategória számára megszabott maximális határnál, akkor statisztikai szempontból átkerüljön a közepes vállalkozások közé, melynek megfelelően szigorúbb adatszolgáltatási kötelezettségek terhelik?

Ezen említett esetben az érintettek azt indítványozzák, hogy a 2 éves periódust ötre tolják ki, ennyi idő elteltével ugyanis már kevésbé valószínű, hogy visszaforduljon a társaság növekedésének folyamata.

A kérdések között szerepel még a vállalatok és leánycégek adatszolgáltatási kötelezettségeinek egyszerűsítése és a kkv-k beszámolási és auditálási terheinek további csökkentése.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16