2 °C Budapest

Óriási robbanást hozhat 2008: a sajtó már most készül...

Pénzcentrum
2007. június 13. 13:00

Markánsan lefelé módosította az amerikai hirdetői költésekkel kapcsolatos várakozásait a TNS Media Intelligence, mely 2008-ra azonban egyértelműen a piac robbanását prognosztizálja. A magyarázat egyszerű, de ne szaladjunk ennyire előre!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korábban a cég év/év alapon 2,6%-os bővülést várt 2007-re a hirdetői kiadások tekintetében, most azonban 1,7%-ra módosította a prognosztizált növekedési ütemet. A negatív irányú változtatás mögött az USA lassuló gazdasága áll, mely számos céget a hirdetési költségvetés megnyirbálására és az olcsóbb reklámozási formák előnyben részesítésére késztetett.

Mindent összevéve a TNS előrejelzése szerint az éves reklámköltés idén 2001 óta a legalacsonyabb lehet. 2006-ban év/év alapon 4,1%-os volt a növekedés, 2005-ben 3, 2004-ben pedig 9,8%-os. Utóbbi kiugró érték egyértelműen az olimpiának és az amerikai választásoknak köszönhető és mivel mindkettőből jut jövőre is, a 2008-as robbanással már most számolnak a média képviselői.

A TNS is megerősíti, hogy a rövidtávú gazdasági ingadozásoknál sokkal nagyobb befolyásoló erővel bírnak majd ezek a jelentős események, így a piac csak egy irányba mozdulhat.

Idén az internet lesz a legdinamikusabban fejlődő szegmens, melyben a költések 16%-kal emelkedhetnek 2006-hoz képest, a hirdetők ugyanis egyre inkább a fiatal korosztályhoz szeretnének szólni. (Fontos kiemelni, hogy a TNS a kereséséhez kapcsolódó, szponzorált linkes hirdetésekkel nem számol, melyek összértéke a legtöbb szakértő szerint még ennél is dinamikusabban nő.)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kábeltévé szektor 5,9, a kültéri szegmens pedig 4,6%-os növekedést produkálhat 2007-ben, a nyomtatott sajtó képviselői azonban 2,9%-os visszaeséssel számolhatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59