Óriási robbanást hozhat 2008: a sajtó már most készül...

Pénzcentrum
2007. június 13. 13:00

Markánsan lefelé módosította az amerikai hirdetői költésekkel kapcsolatos várakozásait a TNS Media Intelligence, mely 2008-ra azonban egyértelműen a piac robbanását prognosztizálja. A magyarázat egyszerű, de ne szaladjunk ennyire előre!

Korábban a cég év/év alapon 2,6%-os bővülést várt 2007-re a hirdetői kiadások tekintetében, most azonban 1,7%-ra módosította a prognosztizált növekedési ütemet. A negatív irányú változtatás mögött az USA lassuló gazdasága áll, mely számos céget a hirdetési költségvetés megnyirbálására és az olcsóbb reklámozási formák előnyben részesítésére késztetett.

Mindent összevéve a TNS előrejelzése szerint az éves reklámköltés idén 2001 óta a legalacsonyabb lehet. 2006-ban év/év alapon 4,1%-os volt a növekedés, 2005-ben 3, 2004-ben pedig 9,8%-os. Utóbbi kiugró érték egyértelműen az olimpiának és az amerikai választásoknak köszönhető és mivel mindkettőből jut jövőre is, a 2008-as robbanással már most számolnak a média képviselői.

A TNS is megerősíti, hogy a rövidtávú gazdasági ingadozásoknál sokkal nagyobb befolyásoló erővel bírnak majd ezek a jelentős események, így a piac csak egy irányba mozdulhat.

Idén az internet lesz a legdinamikusabban fejlődő szegmens, melyben a költések 16%-kal emelkedhetnek 2006-hoz képest, a hirdetők ugyanis egyre inkább a fiatal korosztályhoz szeretnének szólni. (Fontos kiemelni, hogy a TNS a kereséséhez kapcsolódó, szponzorált linkes hirdetésekkel nem számol, melyek összértéke a legtöbb szakértő szerint még ennél is dinamikusabban nő.)

A kábeltévé szektor 5,9, a kültéri szegmens pedig 4,6%-os növekedést produkálhat 2007-ben, a nyomtatott sajtó képviselői azonban 2,9%-os visszaeséssel számolhatnak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?