Túl nagy a biztonság ára - még mindig mellőzik a megoldást

Pénzcentrum
2007. május 17. 10:00

Az exportfaktoring nyújtotta lehetőségeket manapság még csak nagyon kevés vállalkozások fedezte fel ás aknázza ki hazánkban. A konstrukció alkalmazásának elterjedését főként a magas díjak akadályozzák, a vállalatok pedig gyakorta nem számolnak azon kényelmetlenségekkel, melyektől a faktoring alkalmazásával megszabadulhatnak - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A konstrukció ugyanis amellett, hogy megkönnyíti a pénzügyi tervezést, biztonságot nyújt a külföldi vevő nemfizetésének esetére is, így a vállalatnak nem kell egy számára ismeretlen jogi környezetben a behajtási procedúrával megküzdenie, mely időigényes és főként költséges.

Bár a hazánkban jellemző érték messze elmarad az Európai Unióra jellemző 10 százalékos aránytól, az exportfaktoring szerepe nem csupán hazánkban csekély, de szerte a világon.

A hazai alacsony alkalmazási arányt a Csáki Ferenc, a Magyar Faktoring igazgatója azzal indokolja, hogy bár hazánk nagy exportforgalommal rendelkezik, azt főként a multinacionális nagyvállalatok bonyolítják, amelyek azonban mellőzik a faktoring használatát, annak költségvonzatai miatt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ennek ellenére mint Csáki Ferenc, mint pedig az MKB főosztályvezetője, Molnár Tamás kiaknázatlan területnek tartja a magyar piacot, ahol bőven van még lehetőség a növekedésre. Az UniCredit Faktoring és a CIB Faktor is az érdeklődés megnövekedését tapasztalja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09