Túl nagy a biztonság ára - még mindig mellőzik a megoldást

Pénzcentrum
2007. május 17. 10:00

Az exportfaktoring nyújtotta lehetőségeket manapság még csak nagyon kevés vállalkozások fedezte fel ás aknázza ki hazánkban. A konstrukció alkalmazásának elterjedését főként a magas díjak akadályozzák, a vállalatok pedig gyakorta nem számolnak azon kényelmetlenségekkel, melyektől a faktoring alkalmazásával megszabadulhatnak - írja a Világgazdaság.

A konstrukció ugyanis amellett, hogy megkönnyíti a pénzügyi tervezést, biztonságot nyújt a külföldi vevő nemfizetésének esetére is, így a vállalatnak nem kell egy számára ismeretlen jogi környezetben a behajtási procedúrával megküzdenie, mely időigényes és főként költséges.

Bár a hazánkban jellemző érték messze elmarad az Európai Unióra jellemző 10 százalékos aránytól, az exportfaktoring szerepe nem csupán hazánkban csekély, de szerte a világon.

A hazai alacsony alkalmazási arányt a Csáki Ferenc, a Magyar Faktoring igazgatója azzal indokolja, hogy bár hazánk nagy exportforgalommal rendelkezik, azt főként a multinacionális nagyvállalatok bonyolítják, amelyek azonban mellőzik a faktoring használatát, annak költségvonzatai miatt.

Ennek ellenére mint Csáki Ferenc, mint pedig az MKB főosztályvezetője, Molnár Tamás kiaknázatlan területnek tartja a magyar piacot, ahol bőven van még lehetőség a növekedésre. Az UniCredit Faktoring és a CIB Faktor is az érdeklődés megnövekedését tapasztalja.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?