Tülekedés a rajtvonalnál: csütörtöktől jöhetnek a milliárdok?

Pénzcentrum
2007. február 26. 08:30

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül 15 operatív program a 2007-2013 között, a strukturális alapokból felhasználható mintegy 7 ezer milliárd forintnyi támogatás kerül lebontásra ágazatokra és régiókra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mivel hazánk az elsők között, 2006. december 20-án nyújtotta be Brüsszelnek a 15 operatív programot, jó helyzetben vagyunk, ugyanis a dokumentum befogadásával a pénzügyi keretek is megnyíltak, pontosabban lehetővé vált az első pályázatok kiírása - írja a Napi.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján már február eleje óta elérhetők pályázatok, összesen mintegy 31 milliárd Ft értékben. Ezek alapvetően már az NFT1 keretében bizonyított sikeres kiírások.

A 7 pályázatból 5 gazdaságfejlesztési operatív program keretében fut, ezekre március elsejétől adhatnak be pályaműveket a vállalkozók. A GOP keretében azon vállalkozások számíthatnak pályázati pénzekre, melyek 3-5 év alatt évente átlagosan 8-15%-os árbevétel-növekedésre képesek. Amennyiben ezt nem sikerül elérni, piaci kamattal kell visszafizetni a támogatást.

Továbbra is kritériumként fogalmazódik meg, hogy a pályázónak nem lehet negatív a saját tőkéje, és az árbevétel sem csökkenhet több mint 5%-kal az előző évben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06