5 °C Budapest

Tülekedés a rajtvonalnál: csütörtöktől jöhetnek a milliárdok?

Pénzcentrum
2007. február 26. 08:30

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül 15 operatív program a 2007-2013 között, a strukturális alapokból felhasználható mintegy 7 ezer milliárd forintnyi támogatás kerül lebontásra ágazatokra és régiókra.

Mivel hazánk az elsők között, 2006. december 20-án nyújtotta be Brüsszelnek a 15 operatív programot, jó helyzetben vagyunk, ugyanis a dokumentum befogadásával a pénzügyi keretek is megnyíltak, pontosabban lehetővé vált az első pályázatok kiírása - írja a Napi.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján már február eleje óta elérhetők pályázatok, összesen mintegy 31 milliárd Ft értékben. Ezek alapvetően már az NFT1 keretében bizonyított sikeres kiírások.

A 7 pályázatból 5 gazdaságfejlesztési operatív program keretében fut, ezekre március elsejétől adhatnak be pályaműveket a vállalkozók. A GOP keretében azon vállalkozások számíthatnak pályázati pénzekre, melyek 3-5 év alatt évente átlagosan 8-15%-os árbevétel-növekedésre képesek. Amennyiben ezt nem sikerül elérni, piaci kamattal kell visszafizetni a támogatást.

Továbbra is kritériumként fogalmazódik meg, hogy a pályázónak nem lehet negatív a saját tőkéje, és az árbevétel sem csökkenhet több mint 5%-kal az előző évben.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?