4 °C Budapest

Hogyan legyünk versenyképesek?

Pénzcentrum
2007. február 7. 11:00

A vállalkozások adminisztrációjának egyszerűsítését ígéri a gazdasági minisztérium Üzletre hangolva programja. A tárca elképzelése szerint tavaszra megszülethet az a kormánydöntés, amely meghatározza az ehhez szükséges jogszabály-változtatásokat - írja a Magyar Hírlap.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a vállalkozások működési költségeinek csökkentésével és az adminisztráció egyszerűsítésével javítana a versenyképességen. Emellett növekedne a jogbiztonság, valamint átláthatóbbá válna a szabályozási környezet is. A tárca honlapjáról is elérhető programot mintegy négyszáz javaslattal toldották meg a különböző érdekképviseletek, szakmai szervezetek.

A beérkezettek javaslatok fele az adó- és cégadminisztráció egyszerűsítésére vonatkozik, de jó néhány javaslatot fogalmaztak meg a hivatali ügyintézés korszerűsítésére és a párhuzamok megszüntetésére.

A hozzászólók gyorsítanák a bírósági eljárásokat és hatékonyabbá tennék a döntések érvényesítését. Többen a csődtörvényen is módosítanának, mert szerintük a jelenlegi szabályozás nem nyújt védelmet a tisztességtelen cégek ellen. Mindezeken túl szankciók bevezetésével javítanák az állam és önkormányzati kifizetések fegyelmét, mivel sokaknak ártott az export után visszajáró áfa visszatartása és a pályázati pénzek lassú kifizetése.

A tárca szerint, százmilliárdos megtakarítást jelentene a gazdaságban, ha a négyszáz módosító javaslat negyedét elfogadná a parlament. A kormány valószínűleg március végére eldönti, milyen módosításokat javasol majd a törvényhozásnak.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?