Itt az újabb csomag - van benne meglepetés

Pénzcentrum
2006. november 8. 09:00

A vállalkozások szempontjából több fontos rendelkezést módosító adócsomagnak adhat zöld utat a kormány a mai ülésén - írja a Világgazdaság.

A tervezett adócsomag egyik passzusa az ajándékozási illetéket 21 százalékra mérsékelné a mostani 40-ről abban az esetben, ha egy cég ellenérték nélkül ad át valamilyen eszközt egy általa 100 százalékban tulajdonolt társaságnak. A követelések engedményezése is változna. Ha egy vállalkozás eladja a követeléseit, akkor a jövőben ez az ügylet az áfa szempontjából nem minősülne tárgyi adómentes tevékenységnek.

A minimum társasági adó - az EU átalakulási direktívájának megfelelően - változna: egy társaság átalakulása során a tulajdonosnál keletkezett, de nem realizált nyereség után halasztott adófizetést kell alkalmazni, vagyis csak a vállalkozásban való részesedés értékesítésekor kell a terhet az államkasszába utalni.

A kutatás-fejlesztésre és innovációra fordított költségeket a vállalkozások levonhatnák a szolidaritási adóalapjukból. A konstrukciót azt követően dolgozták ki a gazdasági tárcánál, hogy az ország legnagyobb exportőre, az Audi fontolóra vette: az újfajta adónem miatt mégsem Magyarországon hajt végre újabb, összesen mintegy 160 milliárd forintnyi beruházást, amelynek egy része k+f telepítése lenne.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?