9 °C Budapest
View of Balatonfured from the abbey at the Lake Balaton in Hungary

Megrohanták a Balatont a turisták: hiába a rossz idő, lesz ez még így is?

2023. április 16. 16:32

Veszprémben  zajlott az a nemzetközi blues fesztivál, amely vasárnap estig 50 koncerttel várta a zenei irányzat rajongóit. A külföldi sztárokat is felvonultató Veszprémi Blues Fesztiválnak  kimondottan jó hatása volt a településen kívüli szállások foglalására is. Így például  Balatonfüred, Balatonalmádi, Tihany, Alsóörs szobakiadóinak, szállodáinak is jól jött a rendezvény. A kissé hűvös időjárás ellenére is az átlagnál több szobát foglaltak le erre a hétvégére ezeken a településeken – nyilatkozta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség kommunikációs munkatársa.

Az elmúlt napok tapasztalata az, hogy többnyire a zenei fesztiválok mellett, a családi programok és a kulináris élvezetek miatt érkeztek a legtöbben a Balatonra. Ugyanakkor éledezni látszik a sportturizmus is, főként a futók és kerékpárosok jelentek meg a régióban, a vitorlázók tömege még nem érkezett meg. 

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke úgy véli, hogy idén főként a kerékpárosok miatt lesz majd élénkebb a  turizmus, Néhány nappal ezelőtt például új bringás központ nyitottak meg  Keszthelyen. Így már három helyen várják azokat a kerékpárosokat, akik már tavasszal is a Balatonon szeretnék tölteni szabadidejüket. Holnaptól már Balatonföldváron, Balatonfürededen és Keszthelyen is modern épületeket vehetnek birtokba a bringás turisták, akik ezeken a helyeken klasszikus és elektromos kerékpárokat is bérelhetnek, vagy szervizelhetik a sajátjaikat, kisebb kiegészítőket vásárolhatnak, valamint információkat kaphatnak túráikhoz. A BalatonBike365 – projekt keretén belül megvalósult beruházásokat a környékbeli vendéglátósok, szobakiadók, szállodai szakemberek is örömmel fogadták, szerintük is élénkülni fog kerékpárosok forgalma az új szolgáltatásoknak köszönhetően.

Több aktív turista jön majd a Balatonra

A Balatoni Turizmus Szövetség  szerint: Nem csak több bringás jön majd idén a régióba, de jóval többet is fognak tekerni azok, akik ellátogatnak ide. Ez annak is köszönhető, hogy a BalatonBike365.hu oldalán olyan információkat érdekes túraútvonalakat is találnak már a bringások, amelyekről sokaknak eddig fogalmuk sem volt! Végre van egy olyan online felület, ahol szinte minden megtalálható a Balatonról – mondta Fekete Tamás.

Fekete öves bringások lepik el a Balatont 

A szakember azt is elmondta, hogy akik nem szeretik a telefonjukat nyomogatni bringázás közben, azok akár „fekete öves” bringás túravezetőket is „bérelhetnek maguknak”, Ők azok, akik  mindent tudnak a Balatonról és a kerékpározásról. Mint mondta: nemrég 8 alkalmas kerékpáros túravezető képzést szerveztek a Magyar Turizmus Akadémia, a BalatonBike365 és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány együttműködésében. A nyolcnapos kurzus elvégzése után spéci bringás idegenvezetők pattannak most nyeregbe. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az oktatás része volt például a  kommunikációs tréning, szakmai, műszaki, gyakorlati, turisztikai ismeretek és persze túravezetési terepgyakorlat. Tavaly már végzett egy csoport, most is indult egy áprilisban, de várólistán van 22 ember, akik ősszel vágnak bele a programba. A ” fekete öves” bringások által vezetett túrák egyébként megtalálhatóak a Balaton Bike Tour oldalán is. Itt olyan programok, szervezett túrák is találhatók, amelyek nem csak a profiknak szólnak, hanem azoknak is, akik most tervezgetik előszór, hogy két keréken fedezik fel a Balaton rejtett helyeit – nyilatkozta Fekete Tamás.

A tavasz második felében száznál is több programot szerveznek

Hamarosan kezdődik a Nyitott Balaton akció, amelynek célja, hogy megmutassa a régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni! Ebben az időszakban legalább száz olyan programot is szerveznek majd, amelyeket akár kerékpárral is érdemes megközelíteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem