Cropped shot of a female traveller checking her boarding pass & passport at the boarding gate in the airport.

Olcsóbban kijön 2023-ban egy a tengerparti nyaralás, mint a Balatonra menni?

2023. február 10. 22:01

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón beszélt arról, hogy az idén megdöntheti a belföldi turizmus a 2019-es rekordot is, azonban a szállodaszövetség szerint ez koránt sincs így. Az infláció miatt ugyanis messze elmaradhat az idei szezon a járvány előtti évektől, miközben külföldre egyre többen utaznak – számolt be az RTL Híradó

Már tavaly is sokan utaztak a covid miatti bezártság után belföldön, így a 2022-es év rekord forgalmat hozott. A kormány pedig idén is bizakodó: Gulyás Gergely szerint az idei év bevétel meg fogja tudni haladni az eddigi rekordot is. Ennek oka a Turisztikai Szövetség szerint az, hogy sokan a koronavírus miatt nem tudtak külföldre utazni, így itthon választottak maguknak úticélt. Így az itthoni szálláshelyek bevétele 52 százalékkal nőtt egy év alatt.

A Szállodaszövetség elnöke szerint 3 év alatt átlagosan 30 százalékkal nőttek az árak, de idén ők nem várnak átütő sikert, miután nincs sok előfoglalásuk.

Úgy tűnik, hogy a 2023-as év szempontjából van remény arra, hogy megközelítsük a 2019-es számokat. Természetesen eredményességben viszont messze el fogunk maradni, hiszen azóta olyan infláció volt, hogy ezeket a számokat nem fogjuk tudni produkálni

– mondta el Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezzel szemben a külföldi előfoglalásai kilőttek, annak ellenére is, hogy 10-15 százalékkal drágultak az utazási irodáknak az árai, amit az irodák azzal próbálnak kompenzálni, hogy minél korábban lekötik ezeket. Az előfoglalási kedvezménnyel pedig sokan élnek is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem