0 °C Budapest
Doctor taking throat swab test from male patient. Medical worker is in protective workwear. They are at hospital during epidemic.

Óriási veszély fenyegeti ezeket a turistákat: mindenképpen óvatosnak kell lenniük, ha ide utaznak

2022. december 30. 15:32

A brit külügyminisztérium óvatosságra inti azokat az állampolgárait, akik orvosi kezelés miatt utaznak Törökországba. Ennek oka, hogy négy év alatt 22 halálesetről értesültek törökországi gyógyászati kezeléseket követően – írja a turizmus.com.

A brit külügyminisztérium arra figyelmezteti a Törökországba utazó, és valamilyen orvosi kezelést, kozmetikai, fogászati és egyéb beavatkozást igénybe venni szándékozó állampolgárait, hogy előtte mindenképpen ellenőrizzék a kiszemelt gyógyászati szolgáltató jogosultságát. A minisztérium nyilvántartása szerint ugyanis 2019 januárja óta 22 brit vesztette életét azután, hogy gyógyászati turisztikai látogatást tett Törökországban.

A brit turisták körében a legnépszerűbb beavatkozások a török magánklinikákon a szépészeti műtétek, de a kardiológiai kezeléseket is sokan veszik igénybe. A minisztérium arra is flehívja a figyelmet, hogy az egészségügyi intézmények és az elérhető kezelések színvonala rendkívül eltérő a világon. Ezért aki ilyen céllal utazik Törökországba, jobban teszi, maga tájékozódnak a kiválasztott klinikáról, ahelyett, hogy valamilyen cég tanácsára hagyatkozna.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?