Budapest, Hungary, November 2013: Kobanya Kispest subway station in Budapest

Itt az ígéret a BKV-tól: már fél évet sem kell várni és teljes szakaszon járni fog a 3-as metró?

2022. december 29. 18:02

A BKV közleménye szerint változatos évet zár 2022. december 31-én, amelyben  örömteli és kevésbé örömteli események követték egymást. Azt írták, idén is a terveknek megfelelően folytatódott az évek óta legfajsúlyosabb beruházásunknak számító M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója.

"A gazdasági nehézségek és az energiaválság ellenére is egész évben fennakadások nélkül, stabilan tudtuk biztosítani Budapest közösségi közlekedésének működését. Lépéseket tettünk a közösségi közlekedés hálózatának és járműparkunk megújításának irányába. A tőlünk megszokott módon a társadalmi felelősségvállalás területén és kulturális együttműködésekben is szerepet vállaltunk. Sajátos lehetőségeinket kihasználva igyekeztünk segítséget nyújtani a háború sújtott Ukrajnának és lakóinak" - közölte a BKV.

Szakmai eredményeik között kiemelik: idén is a terveknek megfelelően folytatódott az évek óta legfajsúlyosabb beruházásunknak számító M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója. Májusban átadták az utasforgalomnak a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásokat, ahol az akadálymentesítés érdekében ferdepályás felvonókat helyeztünk üzembe.

"Az állomások innovatív, modern építészeti megoldásaikkal is a sajtó figyelmének középpontjába kerültek. A Füvészkert világát idéző grafikák, a Csillagok háborúja ihlette belső terek és a szarvassá vált fiúk meséjének megjelenése a szakma és a közönség tetszését is elnyerte. Terveink szerint 2023 májusára a vonal összes állomása megnyílik, és véget érnek a felújítással járó kellemetlenségek. Addig is utasaink türelmét kérjük!" - írták.

Február elején a 2021-ben megkezdett nagyfelújítás lezárultával újraindult a főváros ikonikus közlekedési eszközének számító, a turisták körében töretlen népszerűségnek örvendő Budavári Sikló.

A pályával együtt újjászületett a két kocsi, Margit és Gellért is, hogy teljes pompájukban és maximális forgalombiztonság mellett szállíthassák a Siklóról nyíló egyedi panorámában gyönyörködni vágyókat - írták. Az ugyancsak kiemelt turistacélpontnak számító Zugligeti Libegőn szintén nagyfelújítást végeztünk az év első felében, így megújulva várta utasait júliusban a Libegők Éjszakája eseményen, amelyhez immár hatodik alkalommal csatlakozott vállalatunk - közölték.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ősszel egymást követték a mindennapi közlekedés komfortját növelő események. A nyáron elvégzett felújítási munkáknak köszönhetően szeptembertől forgalomba állhattak az új alacsonypadlós CAF villamosok az 50-es vonalon. Az elmúlt évtizedek legnagyobb autóbuszflotta frissítésének részeként 135 új Mercedes-Benz Conecto Next Generation állt forgalomba a BKV kötelékében. Ennek köszönhetően a BKV teljes autóbuszállománya alacsonypadlóssá vált

- közölte a BKV hozzátéve, hogy az új autóbuszok érkezésével egy korszak is lezárult a cég és a Budapesti közösségi közlekedés életében: elbúcsúzott az utasforgalomtól több, a városképet hosszú évtizedeken át meghatározó Ikarus autóbusztípus. A közlekedésbarátok és járműrajongók örömére járműfotózásra is alkalmat adó búcsúmeneteket szerveztek júniusban az Ikarus 415-ös típusnak, november folyamán pedig a 435-ös, 260-as és 280-as típusoknak. Bár a menetrend szerinti utasforgalomból eltűnnek ezek a járművek, a cég retró, illetve nosztalgiaflottájában továbbra is lehet majd velük találkozni, akárcsak az igazi ritkaságnak számító duplacsuklós Ikarus 293 replikával, amelyet májusban mutattak be a közönségnek.

A fenntarthatóság és környezetvédelem érdekében februárban elfogadták a BKV frissített EMAS Környezetvédelmi nyilatkozatát. A Fenntarthatósági Témahét keretében – a BKV évek óta rendszeres résztvevője a programsorozatnak – az érdeklődő gyermekek a helyszínen ismerkedhettek meg az M4 Metró Járműtelep fenntartható víz-, és hulladékgazdálkodásával, Metró Áramellátási Szakszolgálatunk pedig a Fővám tér metróállomás üzemi tereit mutatta be szakiskolás diákoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm