5 °C Budapest
Síszezon Ausztriában: hol és mikor érdemes síelni? (x)

Síszezon Ausztriában: hol és mikor érdemes síelni? (x)

PR
2022. december 19. 05:00

A szomszédunkban már elindult a síszezon, idén korlátozások nélkül.

Ausztria a téli sportok hazája és a magyar síelők körében kiemelkedő helyen szerepel, hiszen pár óra autóúttal számos jól kiépített síterep érhető el. Szerencsére idén már a covid miatti korlátozásokkal sem kell számolni, így a legtöbb helyen december első hetén kezdetét vette a síszezon és várhatóan egészen április közepéig kitart majd a hó. A nagyobb síterepeken egész télen zajlik az élet, hangulatos hütték, zenés és sport programok, na meg persze jól karbantartott sípályák széles választéka várja a síelőket.

A magyar tulajdonú SissiPark**** három népszerű osztrák síterepen is jelen van, náluk már a szezon elején is sokan érkeznek. Mindhárom síterep hóbiztosnak mondható, de folyamatos hóágyúzással is segítik a pályák kialakítását, így nyitáskor már biztosan lehet síelni.
 A családosok körében inkább Lachtal a népszerű helyszín, közelsége és lankás sípályái miatt. Itt az ünnepi időszak mindig nagy népszerűségnek örvend, sok magyar vendég évről évre a SissiParkban tölti a karácsonyt vagy a szilvesztert, az igazi ünnepi hangulat és a kényelmesen síelhető pályák miatt. Általánosságban elmondható, hogy az év végén és január elején kevesebben vannak a pályákon, valamint sorbanállás nélkül lehet haladni a lifteknél. A gyerekekkel érkezőknek ez fontos szempont, ahogyan az is, hogy az apartmanokból kilépve egyből a sípályára tudjanak menni és bármikor könnyen visszajuthassanak pihenni.

Schladming-Dachstein síterepét a rutinosabb síelők is szívesen látogatják, a mintegy 230 km hosszú pályarendszere, valamint a pezsgő aprés-ski élet miatt. A február végi és március eleji időpontokra hamar elkelnek az apartmanok, a január eleje pedig itt is kevésbé zsúfolt, ezért aki szeretné elkerülni a sorbanállást, annak érdemesebb ekkorra tervezni a síelést.

A SissiPark pályaszállás apartmanok Lachtal, Schladming és Nassfeld síterepein találhatók, közvetlenül a felvonók mellett. A hegyekre néző pazar környezet mellé luxus kényelem is társul: az épület közvetlenül a sípályáról is megközelíthető, a felszerelést ott lehet hagyni a fűtött sítárolóban és irány egyből a privát szauna, amivel minden apartman fel van szerelve. Ha pedig bármilyen kérdés felmerülne, akkor a magyar nyelvű személyzet készséggel áll rendelkezésre.
Lachtalban a SissiBistro gazdag büféreggelit és svédasztalos vacsorát kínál, így az étkezésekkel sem kell külön foglalkozni.

SissiPark weboldala: www.sissipark.at

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem