14 °C Budapest
Night shot of snowfall with traffic lights

Hogy micsoda?! Egy hét múlva már havazhat is Magyarországon

2022. november 13. 08:40

Elég kiszámíthatatlan időjárási jelenségek alakítják majd jövő héten a hőmérsékletet. Az előrejelzés szerint nem kizárt, hogy egy hét múlva már havazni is fog Magyarországon.

A jövő hét első felében nagy mennyiségű sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kelet-Európai síkságot egy Skandinávia felett formálódó anticiklonnak köszönhetően. A Kárpát-medence időjárását ez még érdemben nem befolyásolja. Hétvégén, és a jövő hét első napjaiban is többnyire felhős, ködös időjárásra van kilátás - írja az Időkép.

Szerda tájékán azonban a fagyos légtömeg nyugatabbra mozdulhat el és Közép-Európába is beszivároghat, miközben az észak-atlanti térségben képződő ciklonok és frontjaik sorra érik el kontinensünket nyugat felől. A portál szerint így tulajdonképpen egy keveredési zóna alakulhat ki Közép-Európa fölött, ahol a keletről jövő hidegebb, szárazabb, és az Atlanti-óceán és Földközi-tenger felől érkező enyhébb, nedvesebb légtömeg találkozhatnak egymással.

A valószínűségi előrejelzések alapján lassú lehűlés körvonalazódik, de az még bizonytalan, hogy mekkora mennyiségű hideg levegő áramlik nyugat felé, és szivárog a Kárpát-medencébe. Lehet, hogy csak pár fokkal esik vissza a hőmérséklet, de ettől nagyobb mértékű lehűlés sem kizárt

- hívták fel a figyelmet.

Ami a csapadékot illeti, keddtől csapadékosabb időjárás körvonalazódik, amit a nyugat felől érkező időjárási frontok, valamint mediterrán ciklonok szolgáltathatnak majd. A csapadék mennyisége is nagyon bizonytalan, de mediterrán ciklonok esetén egy kiadósabb öntözés is benne lehet a pakliban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bizonytalanság a halmazállapotok tekintetében is nagyon nagy, hisz ez a lehűlés mértékétől függ. Egyelőre nagyobb esély van esőre, mint hóra, de adódhat olyan forgatókönyv, amiben a csapadék és a fagyos levegő is rendelkezésre állhat ahhoz, hogy megpillantsuk a szezon első hópelyheit. Ha ez így is lesz, nagy valószínűséggel a hegyekben fog bekövetkezni

- zárul az előrejelzés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm