16 °C Budapest
Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. május 6.)

Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. május 6.)

2021. május 6. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2021. május 6.

Névnap

Ivett, Frida

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 359.08 Ft
CHF: 327.28 Ft
GBP: 415.9 Ft
USD: 299.04 Ft

Skandináv lottó

A sorsolás dátuma: 2021. május 5.
A Skandináv lottó nyerőszámai a 18. héten emelkedő számsorrendben a következők:
4, 5, 12, 19, 22, 23, 27

Ezen a héten 1 telitalálat volt.
7-es találat: 1 db
6-os találat: 72 db
5-ös találat: 2800 db
4-es találat: 45148 db

Befektetés, tőzsde

BUX index: 0 Ft
OTP: 14115 Ft
MOL: 2160 Ft
RICHTER: 8405 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.05.07: Reggel, délelőtt mindenütt erősen megnövekszik, megvastagszik, majd késő délután, este észak, északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Éjszakára az ország nagyobb részén már akár ki is derülhet az ég. Reggelig helyenként valószínű kisebb eső, zápor, napközben egy hidegfront összefüggőbb csapadékrendszere vonul észak felől dél, délkelet felé. Napközben többfelé előfordul eső, zápor, főleg az északkeleti és a déli, délkeleti megyékben néhol zivatar. Egy-egy zápor majd a front mögött is lehet. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati, nyugati szél. Zivatar környékén átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 3, 11 fokról általában 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a déli határnál a délelőtti órákban még 20, 21 fokot is mérhetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2021.05.08: Reggel még nagyrészt derült lesz az ég. Napközben is jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, de főleg az ország északkeleti harmadán helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Este a nyugati tájak fölé kevés fátyolfelhő sodródhat. Az északkeleti vidékeken néhol előfordulhat kisebb záporeső, másutt nem valószínű csapadék. Sok helyütt megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban általában 2, 8, a fagyzugos, szélcsendes helyeken -3, +1 fokot mérhetnek. Délutánra 14, 19 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A levegőminőség kedvezően alakul. (2021.05.06. csütörtök éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. (2021.05.05)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem