25 °C Budapest
Les bains chauds Szechenyi à Budapest. Image en noir et blanc montrant les vapeurs de la piscine principale des bains, des bancs ou se trouvent des serviettes des baigneurs.

Lépcsőzetesen fogják kinyitni a fürdőket: így alakul az első hétvége

2021. április 28. 09:35

Az újranyitás egyik legfőbb kérdése az, hogy idén megtartják-e a fesztiválokat BudapestenHamarosan kinyitnak a szállodák és gyógyfürdők, sokak számára azonban a nyári fesztiválok megrendezése az egyik legfőbb kérdés. A hazai turisztikai szektor képviselői online konferencián ismertették a következő hónapok terveit.

Hamarosan ismét megtelhetnek a Széchenyi fürdő medencéi, és az újranyitás következő lépéseként újra fogadhatnak vendégeket a gyógyfürdők és a szállodák is, hangzott el az ATV műsorában. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt reméli, hogy a következő időszakban a határok is megnyílhatnak. Flesch Tamás azt mondja, „nagyon jó lenne, hogyha kétoldalú kapcsolatok keretében legalább a környező országokból lehetne nyáron autóval jönni, ez tavaly nyáron is egy olyan 20-25%-os foglaltságot Budapesten is eredményezett, ami hát valahol a nulla köré ki lehet focizni az eredményeket, bár nem ez a megoldás.”

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke úgy látja, az utazókban felértékelődött a biztonság igénye. Molnár Judit úgy fogalmaz:

most a pandémia időszakában amikor az egészségügyi rendelkezések, az adminisztratív rendelkezések folyamatosan változtak és nem csak az utazás előtt , hanem az utas külföldön van, és közben is változik valami, egyértelműen látszik az, hogy sokan visszajönnek és én személy szerint is azt el tudom mondani, hogy olyan utasokkal találkoztam, akikkel az elmúlt tíz évben nem.

Az újranyitással kapcsolatban az egyik legfőbb kérdés az, hogy idén megtartják-e a fesztiválokat a fővárosban. Kádár Tamás fesztiválszervező szerint „lesznek fesztiválok, idén, ez nem is kérdés, hogy egész Európában a nyár végén már valószínűleg a fesztiválok is megrendezésre kerülhetnek. A tegnapi kormányrendeletben egyelőre nem szerepelnek a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok, úgyhogy az olyan nagy rendezvények, mint a Sziget, az továbbra is egy kérdőjel.”

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy friss belföldi kutatás szerint a mozik és színházak után a legtöbben a fürdőket választják kikapcsolódásra. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója elmondta, több lépcsőben indítják újra a fürdőket. Az első ütemben többek között a Széchenyi és a Gellért fürdőt nyitják meg a vendégek előtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22