11 °C Budapest

Luxusutazás Rubint Rékával: ki tudja ezt megfizetni?

2017. június 20. 16:45

Több mint hétszázezer forintba kerül Rubint Réka Alakreform tábora, amit idén ősszel Balin rendeznek meg. Annak ellenére, hogy igen borsos ára van, alig van már szabad hely, most azon dolgoznak, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel újabb helyeket tudjanak biztosítani.


Tavaly közel hatszázezer forintba került az a 10 napos dominikai luxusút, ahova Alakreform tábort szervezett Rubint Réka.

Tény, hogy ez a tíznapos út sem olcsó, de igény van rá. Nyilván erre nem mindenki tud eljönni, de többféle táborunk is van. Bel­földön jóval ol­csóbb, a török­orszá­gi út pedig 340 ezer forint volt tavaly. Tartok on­line edzést is, ami nekem pénzbe kerül, de bárki ingyen használhatja

- nyilatkozta tavaly. Az idei út még drágább, felnőtteknek 2290 euro, vagyis 707 ezer forint, a gyerekeknek pedig 1690 euro, vagyis több, mint 520 ezer forintba kerül.

"A tábor 24 óra leforgása alatt szinte teljesen betelt, ezért is nem hirdettük az elmúlt napokban. Az utazási irodával azon dolgoztunk, hogy újabb helyeket tudjunk biztosítani" - írta Facebook-oldalán a fitness edző.

A magyarok fele nem tervez nyaralást idén

Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy luxustáborba menjenek Balira. A magyar lakosság csak kicsivel több mint fele (54 százalék) tervez utazást idén nyáron, közülük a legtöbben (32 százalék) belföldi úti célban gondolkodnak, 10 százalékuk külföldre készül és 12 százalék bel- és külföldi utazást is beiktat a nyári szabadságába - derül ki a GfK legfrissebb kutatásából.

A felmérésből az is kiderül, hogy az ötven évnél idősebbek körében már többségben vannak a nyaralást nem tervezők. A 20-29 évesek jellemzően külföldre utaznak, velük ellentétben a 40-49 évesek szívesebben pihennek belföldön.

A képzettebbek és a gazdagabbak nagyobb arányban mennek külföldre, a külföldre és belföldre is utazók közül többen vannak a budapestiek. Havi 290 ezer forintnál kevesebb háztartási összbevétellel rendelkezők, a nyugdíjasok (61 százalék), valamint a szakmunkás végzettségűek (53 százalék) az átlagnál nagyobb arányban maradnak otthon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bali? Ugyan már! Irány a Balaton!

A felmérés szerint a legtöbben idén is a magyar tengernél töltik a szabadságukat: a belföldi utazást tervezők 46 százaléka a Balatont választja, közülük is leginkább a 15-19 éves korosztály (61 százalék), valamint a négy vagy több fős családban élők (56 százalék) terveznek itt nyaralni.

Kiderült az is, mennyit terveznek költeni a Balatonnál: fejenként körülbelül  80 ezer forintottal számolnak a belföldön utazók. Ez az összeg persze a jövedelem emelkedésével párhuzamosan nő: a magasabb jövedelműek körében meghaladja a fejenkénti 100 ezer forintot.

A külföldi úti célokat tekintve Horvátország a legnépszerűbb (a válaszadók 24 százaléka utazik oda), de Görögország, Erdély és Olaszország, de Spanyolország, Németország és Ausztria is népszerűnek számít.

A 20-29 év közöttiek is európai utazást terveznek, de nem a "klasszikus" nyári úticélokat választják. A válaszadók közül többen Dániát, Írországot, illetve Hollandiát említették. A 20-29 év közötti válaszadók 10 százaléka a tengerentúlra utazik a nyáron, sokan pedig Észak-Afrikát, Ázsiát és Ausztráliát célozzák meg.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem